Home | concertarchief > concert 6 juni 2014

2014-04-06

Overloon (H. Theobalduskerk)

Uitvoering: Weijerkoor

Begeleiding: Holland Kamer Orkest in een bezetting met strijkkwintet, 2 fluiten, 2 hobo's en orgel.
Dirk Luijmes, orgel

Solisten:

• Nicole Fiselier (sopraan),
  • Maaike Poorthuis (alt),
  • Arco Mandemaker (tenor),
  • Nanco de Vries (bas)

Muzikale leiding: José Doodkorte

Paasconcert

Johannespassion van Johann Sebastian Bach

Reacties op het Paasconcert:

(6 reacties)

Willem den Hartigh schrijft op 10 april 2014 om 09.01:

Het programma ligt nog op tafel en dat kan pas weg als ik heb gereageerd.
Grootse uitvoering: het koor als volk huiveringwekkend. De theatraliteit van de Evangelist, het nazinderende en ontroerende  'Es ist volbracht' en daarna de altaria en niet te vergeten het lichtvoetige 'Ich folge dir gleichfalls mit freudigen Schritten''. Allemaal in de juiste sfeer en onder kundige leiding van de dirigent. Zou ik bijna de organist onvermeld laten, soepel, ondersteunend, muzikaal.
Kortom ik heb genoten.

Elize Verkerk uit Utrecht schrijft op 8 april 2014 om 20.30:

Als inwoonster van Utrecht heb ik al vele uitvoeringen van de Johannes Passion mogen genieten.Een groot compliment voor deze uitvoering door het Weijerkoor op zondag 6 april j.l. te Overloon. Vanaf het eerste moment raakte ik ontroerd; zo gepassioneerd, geïnspireerd,en met zoveel inzet en liefde werd deze uitvoering gebracht.. ben erg onder de indruk.
Elize Verkerk, Utrecht.

hil schrijft op 7 april 2014 om 21.45:

Chapeau voor dirigent, koor, solisten en orkest van het Weijerkoor. Heb genoten van een prachtige uitvoering van de Johannes Passion.
Ik ben vooral onder de indruk van de bezieling van het koor tijdens dit concert. Dank voor deze bijzondere middag.

janstorck schrijft op 7 april 2014 om 16.18:

Een traditie die in ere gehouden moet worden. Niet alleen vanwege onze oom Huub(93 inmiddels!), maar vooral vanwege de kwaliteit. Wat hebben we genoten! Anders dan de Mattheus, maar absoluut niet minder mooi. Dank aan koor, dirigent, orkest en solisten! We hebben 14 december rood omcirkeld in onze agenda staan! Hartelijke groet uit Amersfoort. Mieke en Jan

B. van Dijck schrijft op 7 april 2014 om 12.45:

Een nieuwe passietraditie voor het zuidoosten van Brabant is geboren. Korter dan de mattheus, en met meer expressie. Fabelachtig mooi

mieke heijmans schrijft op 6 april 2014 om 21.05:

ik ging altijd voor de Matheus passion;
ik ben om: prachtig,soms fel dan weer ingehouden...dank voor weer een bijzonder concert; ik ga voor de Johannes Passion!

Toon meer