scroll naar boven
contact   |   inloggen
Logo Weijerkoor
Logo Weijerkoor mobile
 
 
Home | concertarchief > concert 14 december 2014

Terugblik

Datum

Locatie

Medewerkers

Programma

2014-12-14 Beugen (Maria ten Hemelopnemingkerk) Uitvoering: Weijerkoor & Koor Surplus Nijmegen

Begeleiding:

Forster Kwartet: Anke Foede (1e viool), Carolien Rijkmans (2e viool), Lex Bouman (altviool), Siem Huijsman (cello), Harry van Wijk (harmonium en orgel), Chris Heilbron (contrabas), Gerard Dierick (hobo).

Solisten:

  • Stefanie Janssen (sopraan)
  • Agnes Roos (alt)
  • Sander de Jong (tenor)
  • Paul Triepels (bas)
  • Ton Gerrits (2e tenor)
  • Martin Houtsma (2e bas)

Muzikale leiding:

José Doodkorte

Kerstconcert

Die Geburt Christi van Heinrich von Herzogenberg

Reacties To all pleasures:

(12 reacties)


Marion uit Marion schrijft op 1 december 2015 om 16.01:

Wat hebben jullie mij zondag geroerd met jullie prachtige zang. Geweldig mooi om te horen maar ook mooi om naar te kijken. Ik vond het geweldig en wat een mooie solisten en orkest. Echt mijn complimenten hoor en zeker ook voor José TOP. Jammer dat ik niet mee kon doen maar dat hebben jullie mooi verzacht voor mij. Dank jullie wel

Marion


Fam. J.D. uit Boxmeer schrijft op 1 december 2015 om 10.57:

We hebben afgelopen zondag 29 november 2015 kunnen genieten van een mooi barokconcert in de parochiekerk van Oeffelt.
Met het uitstekende Weijerkoor, met vier jonge, bevlogen solisten en de begeleiding van orgel en orkest.
Veel waardering ook voor de goede organisatie!


J.G. uit Horst schrijft op 30 november 2015 om 21.25:

Wij hebben gisteren erg genoten van de mooie uitvoering van werken van Handel en Purcell.
Heel veel succes in de toekomst!!! Tot een volgende keer.


B. van Dijck uit Breda schrijft op 30 november 2015 om 20.54:

Weijerkoor, al tijden bezoeken wij jullie concerten, zij het niet allemaal: wat maken jullie een sprongen. Gisteren oprecht genoten en voelden ons geroerd. Vorige keer had ik kritiek tav de geringe afwisseling in klanken, alleen peano en koor, nu was het een feest: een GEWELDIG orkest, PRACHTIGE solisten (de counter moet nog werken aan zijn expressie, maar qua toon: zo mooi; de andere drie ook) en dan die koorklank. Soms hadden jullie tien minuten niets te doen, en dan opeens kwam die warme, volle sound van het altaar de kerk in rollen. Geweldig gedaan. Moet ook gezegd: een warme kerk (in november anders meegemaakt) met een prettige akoestiek) en glaasje wijn in de pauze ... wanneer is het volgende?


Annie Verwegen uit Cuijk schrijft op 30 november 2015 om 19.26:

We hebben gisteren weer erg genoten van het prachtige concert in Oeffelt.
De keuze van de werken, de uitvoering door koor, orkest en jonge solisten, ontroerend mooi! Ook de locatie, de Oeffeltse kerk, vonden we voor herhaling vatbaar. Hartelijk dank aan alle uitvoerenden, en organisatie!


Ton Stoelers uit Well schrijft op 30 november 2015 om 15.42:

niet de makkelijkste muziek, op cd gauw mat, een super prestatie om met koor, solisten en orkest een sprankelende uitvoering te geven, waarbij deze componisten echt tot hun recht komen!


Vincent Cuppen uit Nijmegen schrijft op 30 november 2015 om 14.24:

Zondag was ik aanwezig bij het concert "To all Pleasures" van het Weijerkoor In de weken ervoor mocht ik het koor op piano begeleiden bij de repetities en de studiedag.

Wat mij direct opviel was de grote inzet en concentratie van alle koorleden. Samen met de vakkundige leiding van José Doodkorte zorgde dat voor een prima repetitieklimaat.

Het resultaat heb ik zondag mogen horen in de San Salvatorkerk in Oeffelt.
De koorklank was helder, transparant. De uitspraak van het Engels voortreffelijk (zoals José het wilde: bekakt!). De begeleiding van het orkest en organist zorgde voor een prachtig geheel. Jammer dat het concert zo snel voorbij was. Jullie hebben er een fan bij!


MCMC de Jong uit Breda schrijft op 30 november 2015 om 12.24:

Mijn man en ik zijn uit Breda gekomen om te luisteren naar jullie koor waarvan onze goede vriendin Rina lid is.We hadden al veel enthousiaste verhalen van haar gehoord en Cecilia, de beschermvrouwe van de muziek, is mij dierbaar. Mijn vader was ook dirigent en hij vond dat Cecilia bij mijn doopnamen moest horen.

De muziek van Purcell is voor ons bekend. Mijn man en ik waren dus erg benieuwd hoe jullie uitvoering zou klinken. We hadden al veel van Rina gehoord, dus onze verwachtingen waren hoog gespannen. En hierin werden we niet bedrogen. We hebben genoten: het orkest was goed, leuke jonge solisten, een gedreven dirigent die alles prima onder controle had en dan het Weijerkoor. Geweldig! Wat een repetities moeten er aan vooraf gegaan zijn. Het klonk prachtig en zeer verzorgd. Chapeau!!!


Willemien Friesen uit Vierlingsbeek schrijft op 30 november 2015 om 11.23:

Lief Weijerkoor!

Het was weer prachtig, gisteren. Wat een voorrecht om op een gure, zon arme regendag zo'n warm, klank rijk cadeau te mogen ontvangen. Want dat was het.
Ik kan misschien bevooroordeeld lijken, omdat ik ooit een van jullie was (en in mijn hart dat nog steeds ben) maar dat is niet het geval.
Koor, solisten en orkest waren een eenheid. Binnen die eenheid was er precies de goede afwisseling tussen solisten, instrumenten en koorzang. Het zat perfect in elkaar: ik denk jouw verdienste, Jose. Enorm compliment daar voor.
Ook wetende dat jullie maar een dag samen met orkest en solisten hebben geoefend: echt petje af. Jullie als koor stonden er. Met nog een extra compliment voor de hoge sopranen!

Dank jullie wel en natuurlijk graag tot het volgende concert,

Willemien Friesen.


Willem den Hartigh uit Boxmeer schrijft op 29 november 2015 om 22.55:

Wederom zeer de moeite waard om het Weijerkoor te horen. Een mooi jong solisten kwartet. Het koor zong prachtig. De akoestiek hielp niet altijd. De opstelling van het koor in deze kerk was trouwens heel mooi. Het was dacht ik voor het eerst dat het Weijerkoor in de San Salvatorkerk in Oeffelt zong. . Heel goed was het van deze bijzondere kerk een korte informatie in het programmaboekje te vinden. 'Kings shall be thy using fathers and queens thy nursing mothers' werd gezonden. De koningen klonken wel erg dominant. Even dacht ik zo was of is dat. Maar de manier waarmee ' My heart is inditing' werd beeindigd, met een zo prachtig gezongen' ...mother', dat maakte alles weer goed. Tja als je er niet bij was zegt deze reactie misschien niet veel. De volgende keer er gewoon zijn!


Willy Hendriks uit Boxmeer schrijft op 29 november 2015 om 19.55:

Vanmiddag prachtig concert bijgewoond van het #Weijerkoor en het Holland Symfonie Orkest. Indrukwekkend en sfeervol. Hoge kwaliteit.


Tjeu Verstraaten uit Boxmeer schrijft op 29 november 2015 om 15.36:

Mooi sfeervol en goed bezocht barokconcert door Weijerkoor in kerk van Oeffelt.

Toon meer