scroll naar boven
contact   |   inloggen
Logo Weijerkoor
Logo Weijerkoor mobile
Home | concertarchief > concert 4 juni 2023

Terugblik 4 juni 2023

Het concert Misa Criolla ligt weer achter ons. Op deze pagina kunt u het programma terugzien, concertfoto's bekijken, en bij Reacties uw indruk van het concert cq uw reactie aan de koorleden/dirigent plaatsen, of lezen wat andere bezoekers geschreven hebben.

Programma

Locatie

Medewerkers

Programma

Beugen (Maria ten Hemelopneming)

Uitvoering: Weijerkoor

Directie: Loes Wijnhoven

Solist: Jorge Martina
Begeleiding: Daniel Fanego Ensemble
Pianist: Von Reijnders

 

Concerttitel

Misa Criolla
Around of three  dances in one Thomas Ravencroft (1590-1633)
Spanish Serenade Edward Elgar (1857-1934)
As torrents in summer   Edward Elgar (1857-1934) 
O happy Eyes Edward Elgar (1857-1934)

Intermezzo op piano

Von Reijnders

I love my love Gustav Holst (1874-1934)
The seal lullaby Eric Whitacre (1970 – nu)
Sing gently Eric Whitacre (1970 – nu)
Sure on this shining night Morten Lauridsen (1943- nu)

Pauze

Por qué cantamos Alberto Favero (1944 – nu)
Te quiero
Alberto Favero (1944 – nu)
Misa Criolla Ariel Ramírez (1921 - 2010 )

Fotoreportage

(27 foto's)

 • DSC_001
 • DSC_002
 • DSC_003
 • DSC_004
 • DSC_005
 • DSC_006
 • DSC_007
 • DSC_008
 • DSC_009
 • DSC_010
 • DSC_011
 • DSC_012
 • DSC_013
 • DSC_014
 • DSC_015
 • DSC_016
 • DSC_017
 • DSC_018
 • DSC_019
 • DSC_020
 • DSC_021
 • DSC_022
 • DSC_023
 • DSC_024
 • DSC_025
 • DSC_026
 • DSC_027
© 2023 GEERT BROEKS

Reacties Misa Criolla

Er zijn 12 reacties.


André Daamen uit Boxmeer schrijft op 23 juni 2023 om 12.02:

★ ★ ★ ★ ★

Geweldig mooi concert. Ook de werken voor de pauze waren heel stemmig. Maar de Missa Criolla was een hoogtepunt. Geweldig inlevende solist. Een mooi Argentijns ensemble als muzikale en ritmische ondersteuning. Maar bovenal ook een koor dat geweldig op dreef was, onder leiding van de uitstekende dirigent, mevr. Loes Wijnhoven. Dank daarvoor. ( Het was een emotioneel weerzien/weerhoren van het zelf zingen van deze mis als koorknaap in 1967 1968


Linda Bolten uit Oostrum schrijft op 10 juni 2023 om 13.47:

★ ★ ★ ★ ★

Mooi concert! Ook de energie die er afstraalde zowel bij de muziek als het koor! We hebben paar keer aangegeven dat t leuk was om er geweest te zijn ! Ik zou zeggen ' ga zo door!'


Hans Arts uit Boxmeer schrijft op 8 juni 2023 om 21.49:

★ ★ ★ ★ ★

Het was weer genieten van koor muziekanten! Een rustig begin en eindigend in Zuid Amerikaase warmte. Moge er meer van dit soort samenspel van koor en muziek komen.


M. Haentjens uit Ruurlo schrijft op 8 juni 2023 om 14.53:

★ ★ ★ ★ ★

Het was een geweldig optreden, voor de pauze was het soms meditatief en heel subtiel, na de pauze was de Misa Criolla begeesterd, spiritueel en vlammend. Ik heb genoten van de energieke samenwerking tussen koor en combo. En voor de pauze van de prachtige zang samen met het subtiele warme pianospel. Waren er ook minpunten: neen, voor mij niet. Er zal vast een inzet iets te hoog of te laag zijn geweest, maar voor zover ik kon beoordelen was het allemaal van een hoge kwaliteit en vooral van een hoge energie en enthousiasme.


Leo Pingen uit Vierlingsbeek schrijft op 6 juni 2023 om 17.24:

★ ★ ★ ★ ★

Misschien is het ..not done.. om een reactie te plaatsen over een concert waaraan je zelf deelnam. Toch vind dat er aanleiding is voor een uitzondering. Natuurlijk heb ik de positieve reacties gelezen van ons geweldige publiek,zeer blij hiermee. Maar ik wil graag u deelgenoot maken van het euforische gevoel voor de koorleden zelf, Het besef dat het gelukt is. We hebben hard moeten werken voor dit programma dat helemaal ingestudeert moest worden. We hebben vertwijfeld gekeken naar Loes omdat het ritmisch maar niet wou lukken met de Credo van Misa Criolla. De juiste sfeer treffen met Eric Whitacre. Het is ons gelukt dank zij de bergen positieve energie die Loes erin gestopt heeft, de houding van het koor ,het studeren thuis. Kortom het was een feest om hier deel van uit te maken. Mocht je zin hebben om te zingen laat je uitdagen. het is geweldig om te doen. Je hoeft geen wonder zanger te zijn. Maar zoals Eris Whitacre geschreven heeft ,, Sing gently.


Anne Arts uit Nijmegen schrijft op 5 juni 2023 om 22.37:

★ ★ ★ ★ ★

In één woord: kippenvel!! Ik vond het eerste optreden van het zangkoor in de kapel al fantastisch, maar nu was ik positief verrast door de temperamentvolle, hartstochtelijke en energieke Zuid-Amerikaanse muziek. Heel dankbaar dat mijn eerste kennismaking met Zuid-Amerikaanse koorzang onder begeleiding van een fanastische band live was en dan ook nog in de prachtige setting van de kerk onder kleurrijke glas in lood ramen. Je waande je haast in de straten van Argentinie. Ook was ik erg ontroerd door de meeslepende filmmuziek van Eric Whitacre dat je tot in je ziel raakt. Maar vooral voelde ik de overweldigende liefde waarmee de zangers en muzikanten hun muziek tot uiting brachten. Met heel veel gevoel, passie, emotie, ontroering en een enorme dosis enthousiasme. Heerlijk ook om af en toe om mij heen te kijken en te zien wat het bij alle aanwezigen teweeg bracht. Dat is de kracht van muziek! Ik kijk al uit naar jullie volgende concert!!


José Doodkorte uit Nijmegen schrijft op 5 juni 2023 om 12.31:

★ ★ ★ ★

lieve zangers van Weijerkoor Boxmeer, wat heb ik genoten van jullie concert, gisteren in Beugen. Mooie sfeervolle zang met o.m. prachtige engels-talige koornummers, waarbij die van Eric Whitacre zeker rechtstreeks tot de harten van zangers én toehoorders raakten. De delicate begeleiding door pianiste Von Reinders en de toegewijde leiding van Loes Wijnhoven droegen daar onlosmakelijk aan bij. En daarna de gloedvolle Missa Criolla: mooi en ingetogen gezongen - daar waar dat paste - tot regelrechte extase tijdens de onvermijdelijke toegift: een mooie en aanstekelijke chemie tussen instrumentaal ensemble, de vurig-geïnspireerde tenorsolist en het koor: een feest!!! Ik wens dit koor en haar dirigent nog héél veel mooie feesten toe!! Dank jullie wél! José


C.G. A. uit Boxmeer schrijft op 5 juni 2023 om 11.03:

★ ★ ★ ★

Ik heb genoten van het Misa Criolla concert in Beugen. Voor de pauze prachtige ontspannen muziek en na de pauze ging het los met zuid amerikaanse klanken. De koorzang was fantastisch, het enthousiasme spatte ervan af! De muzikanten gaven die muziek natuurlijk nog meer sfeer. Wel moet ik zeggen dat de akoestiek minder was dan in de kapel van het oude ziekenhuis in Boxmeer, waar afgelopen december het kerstconcert van het Weijerkoor was. Maar verder was het een gezellige en zeer geslaagde muzikale middag!


Tine Arts uit Veenendaal schrijft op 5 juni 2023 om 10.23:

★ ★ ★ ★

Weer een erg mooi en energiek optreden van het Weijerkoor. Waar voor de pauze de stukken rustig van aard waren, waren ze na de pauze temperamentvol met een grote varieteit aan instrumentale ondersteuning. Leuk om te zien dat dit optreden weer heel anders was dan de vorige!


Lea oudenhoven uit Boxmeer schrijft op 5 juni 2023 om 09.08:

★ ★ ★ ★ ★

Wat een geweldig concert zeg, en ook met veel enthousiasme gebracht!


Riet uit Rijkevoort schrijft op 4 juni 2023 om 21.32:

★ ★ ★ ★ ★

Vanmiddag genoten van een heerlijk concert. Het plezier in muziek maken, de ongedwongenheid en het enthousiasme spatten ervan af (zowel van het koor als van de dirigent). De samenwerking met het combo was geweldig. Daardoor een heel mooi uitgevoerde missa criolla gezien. Bedankt voor deze fijne ervaring. Jullie zien me zeker terug. Top!


Marzjaa uit Nijmegen schrijft op 3 juni 2023 om 20.14:

★ ★ ★ ★ ★

Ik heb erg genoten van het prachtige concert vanmiddag! Vooral het gedeelte na de pauze sprak mij erg aan!