Home | concertarchief > concert 21 april 2024

Het voorjaarsconcert Noorderlicht ligt weer achter ons. Op deze pagina kunt u het programma terugzien, concertfoto's bekijken, en bij Reacties uw indruk van het concert cq uw reactie aan de koorleden/dirigent plaatsen, of lezen wat andere bezoekers geschreven hebben.

Beugen (Kerk Maria ten Hemelopneming)

Uitvoering: Weijerkoor

Mis maa see on Siiri Sisask

Reacties Noorderlicht

Er zijn 4 reacties.

Henk van Eck uit Beugen schrijft op 23 april 2024 om 22.42:

★ ★ ★ ★

We hebben genoten van het concert wat tot in de puntjes goed uitgevoerd werd. Heel harmonieus en stijlvol neergezet wat een sfeervolle impressie gaf van het verhaal van de Scandinavische componisten wat ze wilden vertellen.

RvH uit Beugen schrijft op 23 april 2024 om 17.23:

★ ★ ★ ★

Ik genoten van het concert. Een mooie samenklank. Fijne begeleiding van instrumenten en een passend intermezzo van de pianist. Sfeervolle muziek gecomponeerd door de celliste, wat aansloot bij het thema van Noorderlicht.

MvS-M uit Boxmeer schrijft op 22 april 2024 om 16.06:

★ ★ ★ ★ ★

Wat hebben jullie ons gisteren verrast met een prachtig concert! Wat een mooi samengesteld programma van Scandinavische muziek, even schitterend gezongen als het Noorderlicht zelf. De kleuren van de daarbij gedragen sjaals werden naadloos overgenomen door de prachtige glas-in-lood ramen in het priesterkoor van de Maria ten Hemelopneming kerk in Beugen. De ideale kerk voor de akoestiek van de liederen. Vooral de klanken van 'Northern Lights' van Ola Gjeilo bleven boeiend mysterieus hangen boven het koor.

Aangenaam verrassend was het muzikaal intermezzo van pianist Wouter Broens en het zelf gecomponeerde werk van Rene en Loes Wijnhoven op resp. cello en piano. Ik heb zeer genoten van jullie eendrachtig optreden, van dirigente Loes en de begeleidende instrumentalisten. Allemaal samen wisten jullie de sfeer van het Noorderlicht programma heel knap neer te zetten en over te brengen op het publiek. We droomden allemaal weg bij de mooie klanken. Het slotlied 'Mis maa see on' van de Estlandse Siiri Sisask (een van mijn favorieten) was treffend gekozen voor deze turbulente tijd.

Ten slotte nog mijn complimenten voor de goede organisatie en de kunstige uitvoering van het drukwerk. Wat geweldig dat er zich na afloop van het concert meerdere nieuwe leden hebben aangemeld voor het lidmaatschap! Op naar het concert in november!

Ron Fierst van Wijnandsbergen uit Sambeek schrijft op 22 april 2024 om 12.23:

Prachtig concert, een waar kunststuk! Hulde aan zangers, instrumentalisten en dirigent.

★ ★ ★ ★ ★