scroll naar boven
contact   |   inloggen
Logo Weijerkoor
Logo Weijerkoor mobile
 
 
Home | gastenboek lezen

Dit schreef u ons

Op deze pagina vindt u een verzameling van alle reacties op concerten van het Weijerkoor die sinds de introductie van de eerste website bij ons zijn binnengekomen. Reacties waarderen we zeer. Wilt u alstublieft de moeite nemen?

Overzicht van alle concerten

Reacties Noorderlicht

Er zijn 4 reacties.


Henk van Eck uit Beugen schrijft op 23 april 2024 om 22.42:

★ ★ ★ ★

We hebben genoten van het concert wat tot in de puntjes goed uitgevoerd werd. Heel harmonieus en stijlvol neergezet wat een sfeervolle impressie gaf van het verhaal van de Scandinavische componisten wat ze wilden vertellen.


RvH uit Beugen schrijft op 23 april 2024 om 17.23:

★ ★ ★ ★

Ik genoten van het concert. Een mooie samenklank. Fijne begeleiding van instrumenten en een passend intermezzo van de pianist. Sfeervolle muziek gecomponeerd door de celliste, wat aansloot bij het thema van Noorderlicht.


MvS-M uit Boxmeer schrijft op 22 april 2024 om 16.06:

★ ★ ★ ★ ★

Wat hebben jullie ons gisteren verrast met een prachtig concert! Wat een mooi samengesteld programma van Scandinavische muziek, even schitterend gezongen als het Noorderlicht zelf. De kleuren van de daarbij gedragen sjaals werden naadloos overgenomen door de prachtige glas-in-lood ramen in het priesterkoor van de Maria ten Hemelopneming kerk in Beugen. De ideale kerk voor de akoestiek van de liederen. Vooral de klanken van 'Northern Lights' van Ola Gjeilo bleven boeiend mysterieus hangen boven het koor.

Aangenaam verrassend was het muzikaal intermezzo van pianist Wouter Broens en het zelf gecomponeerde werk van Rene en Loes Wijnhoven op resp. cello en piano. Ik heb zeer genoten van jullie eendrachtig optreden, van dirigente Loes en de begeleidende instrumentalisten. Allemaal samen wisten jullie de sfeer van het Noorderlicht programma heel knap neer te zetten en over te brengen op het publiek. We droomden allemaal weg bij de mooie klanken. Het slotlied 'Mis maa see on' van de Estlandse Siiri Sisask (een van mijn favorieten) was treffend gekozen voor deze turbulente tijd.

Ten slotte nog mijn complimenten voor de goede organisatie en de kunstige uitvoering van het drukwerk. Wat geweldig dat er zich na afloop van het concert meerdere nieuwe leden hebben aangemeld voor het lidmaatschap! Op naar het concert in november!


Ron Fierst van Wijnandsbergen uit Sambeek schrijft op 22 april 2024 om 12.23:

Prachtig concert, een waar kunststuk! Hulde aan zangers, instrumentalisten en dirigent.

★ ★ ★ ★ ★


 

Reacties Hymnes à l'amour

Er zijn 2 reacties.


Sybille Parijs uit Boxmeer schrijft op 20 november 2023 om 20.08:

★ ★ ★ ★ ★

Afgelopen zondag, fantastisch concert. Genoten, samen met nog twee vriendinnen die ik over heb gehaald om mee te gaan. Ook zij waren meer dan tevreden en enthousiast.


Lea Oudenhoven uit Boxmeer schrijft op 20 november 2023 om 11.06:

★ ★ ★ ★

Het was geweldig mooi, ook door twee verschillende stijlen te combineren.
Groetjes Lea.


 

Reacties Misa Criolla

Er zijn 12 reacties.


André Daamen uit Boxmeer schrijft op 23 juni 2023 om 12.02:

★ ★ ★ ★ ★

Geweldig mooi concert. Ook de werken voor de pauze waren heel stemmig. Maar de Missa Criolla was een hoogtepunt. Geweldig inlevende solist. Een mooi Argentijns ensemble als muzikale en ritmische ondersteuning. Maar bovenal ook een koor dat geweldig op dreef was, onder leiding van de uitstekende dirigent, mevr. Loes Wijnhoven. Dank daarvoor. ( Het was een emotioneel weerzien/weerhoren van het zelf zingen van deze mis als koorknaap in 1967 1968


Linda Bolten uit Oostrum schrijft op 10 juni 2023 om 13.47:

★ ★ ★ ★ ★

Mooi concert! Ook de energie die er afstraalde zowel bij de muziek als het koor! We hebben paar keer aangegeven dat t leuk was om er geweest te zijn ! Ik zou zeggen ' ga zo door!'


Hans Arts uit Boxmeer schrijft op 8 juni 2023 om 21.49:

★ ★ ★ ★ ★

Het was weer genieten van koor muziekanten! Een rustig begin en eindigend in Zuid Amerikaase warmte. Moge er meer van dit soort samenspel van koor en muziek komen.


M. Haentjens uit Ruurlo schrijft op 8 juni 2023 om 14.53:

★ ★ ★ ★ ★

Het was een geweldig optreden, voor de pauze was het soms meditatief en heel subtiel, na de pauze was de Misa Criolla begeesterd, spiritueel en vlammend. Ik heb genoten van de energieke samenwerking tussen koor en combo. En voor de pauze van de prachtige zang samen met het subtiele warme pianospel. Waren er ook minpunten: neen, voor mij niet. Er zal vast een inzet iets te hoog of te laag zijn geweest, maar voor zover ik kon beoordelen was het allemaal van een hoge kwaliteit en vooral van een hoge energie en enthousiasme.


Leo Pingen uit Vierlingsbeek schrijft op 6 juni 2023 om 17.24:

★ ★ ★ ★ ★

Misschien is het ..not done.. om een reactie te plaatsen over een concert waaraan je zelf deelnam. Toch vind dat er aanleiding is voor een uitzondering. Natuurlijk heb ik de positieve reacties gelezen van ons geweldige publiek,zeer blij hiermee. Maar ik wil graag u deelgenoot maken van het euforische gevoel voor de koorleden zelf, Het besef dat het gelukt is. We hebben hard moeten werken voor dit programma dat helemaal ingestudeert moest worden. We hebben vertwijfeld gekeken naar Loes omdat het ritmisch maar niet wou lukken met de Credo van Misa Criolla. De juiste sfeer treffen met Eric Whitacre. Het is ons gelukt dank zij de bergen positieve energie die Loes erin gestopt heeft, de houding van het koor ,het studeren thuis. Kortom het was een feest om hier deel van uit te maken. Mocht je zin hebben om te zingen laat je uitdagen. het is geweldig om te doen. Je hoeft geen wonder zanger te zijn. Maar zoals Eris Whitacre geschreven heeft ,, Sing gently.


Anne Arts uit Nijmegen schrijft op 5 juni 2023 om 22.37:

★ ★ ★ ★ ★

In één woord: kippenvel!! Ik vond het eerste optreden van het zangkoor in de kapel al fantastisch, maar nu was ik positief verrast door de temperamentvolle, hartstochtelijke en energieke Zuid-Amerikaanse muziek. Heel dankbaar dat mijn eerste kennismaking met Zuid-Amerikaanse koorzang onder begeleiding van een fanastische band live was en dan ook nog in de prachtige setting van de kerk onder kleurrijke glas in lood ramen. Je waande je haast in de straten van Argentinie. Ook was ik erg ontroerd door de meeslepende filmmuziek van Eric Whitacre dat je tot in je ziel raakt. Maar vooral voelde ik de overweldigende liefde waarmee de zangers en muzikanten hun muziek tot uiting brachten. Met heel veel gevoel, passie, emotie, ontroering en een enorme dosis enthousiasme. Heerlijk ook om af en toe om mij heen te kijken en te zien wat het bij alle aanwezigen teweeg bracht. Dat is de kracht van muziek! Ik kijk al uit naar jullie volgende concert!!


José Doodkorte uit Nijmegen schrijft op 5 juni 2023 om 12.31:

★ ★ ★ ★

lieve zangers van Weijerkoor Boxmeer, wat heb ik genoten van jullie concert, gisteren in Beugen. Mooie sfeervolle zang met o.m. prachtige engels-talige koornummers, waarbij die van Eric Whitacre zeker rechtstreeks tot de harten van zangers én toehoorders raakten. De delicate begeleiding door pianiste Von Reinders en de toegewijde leiding van Loes Wijnhoven droegen daar onlosmakelijk aan bij. En daarna de gloedvolle Missa Criolla: mooi en ingetogen gezongen - daar waar dat paste - tot regelrechte extase tijdens de onvermijdelijke toegift: een mooie en aanstekelijke chemie tussen instrumentaal ensemble, de vurig-geïnspireerde tenorsolist en het koor: een feest!!! Ik wens dit koor en haar dirigent nog héél veel mooie feesten toe!! Dank jullie wél! José


C.G. A. uit Boxmeer schrijft op 5 juni 2023 om 11.03:

★ ★ ★ ★

Ik heb genoten van het Misa Criolla concert in Beugen. Voor de pauze prachtige ontspannen muziek en na de pauze ging het los met zuid amerikaanse klanken. De koorzang was fantastisch, het enthousiasme spatte ervan af! De muzikanten gaven die muziek natuurlijk nog meer sfeer. Wel moet ik zeggen dat de akoestiek minder was dan in de kapel van het oude ziekenhuis in Boxmeer, waar afgelopen december het kerstconcert van het Weijerkoor was. Maar verder was het een gezellige en zeer geslaagde muzikale middag!


Tine Arts uit Veenendaal schrijft op 5 juni 2023 om 10.23:

★ ★ ★ ★

Weer een erg mooi en energiek optreden van het Weijerkoor. Waar voor de pauze de stukken rustig van aard waren, waren ze na de pauze temperamentvol met een grote varieteit aan instrumentale ondersteuning. Leuk om te zien dat dit optreden weer heel anders was dan de vorige!


Lea oudenhoven uit Boxmeer schrijft op 5 juni 2023 om 09.08:

★ ★ ★ ★ ★

Wat een geweldig concert zeg, en ook met veel enthousiasme gebracht!


Riet uit Rijkevoort schrijft op 4 juni 2023 om 21.32:

★ ★ ★ ★ ★

Vanmiddag genoten van een heerlijk concert. Het plezier in muziek maken, de ongedwongenheid en het enthousiasme spatten ervan af (zowel van het koor als van de dirigent). De samenwerking met het combo was geweldig. Daardoor een heel mooi uitgevoerde missa criolla gezien. Bedankt voor deze fijne ervaring. Jullie zien me zeker terug. Top!


Marzjaa uit Nijmegen schrijft op 3 juni 2023 om 20.14:

★ ★ ★ ★ ★

Ik heb erg genoten van het prachtige concert vanmiddag! Vooral het gedeelte na de pauze sprak mij erg aan!


Reacties Een frisse start

Er zijn 9 reacties.


André Daamen uit Boxmeer schrijft op 18 november 2022 om 11:45:

Wát een verfrissende start van het Weijerkoor na de verplichte corona-pauze! Een nieuwe dirigente en een totaal andere muzikale begeleiding door altviool, cello en tamboer.
Het koor heeft zich in een halfjaar tijd, een mooi nieuw repertoire eigengemaakt. Renaissance stukken, o.a. van Henry Purcell en wat een goede opkomst in 4 gedeelten. De tenoren, bassen, alten en sopranen zingend binnenkomen in 2 verschillende entrees. Het Oekraïense volkslied was emotioneel. De toegift weer een verrassende folksong.
Ik heb zeer genoten. Complimenten aan de nieuwe dirigente, de strijkers en vooral het koor!


MLP (Mieke) van Soest-Maas uit Boxmeer schrijft op 16 november 2022 om 15:32:

Ook mijn man, moeder (wonend op Sint Anna) en ik hebben genoten van jullie mooie concert afgelopen zondag. Verrassende opkomst van het koor, mooi repertoire, mooie dynamiek, sfeervolle instrumentale begeleiding, frisse presentatie en vrolijk slot (uit comfortzone Weijerkoor, maar overtuigend gebracht). Het volkslied van Oekraïne was een bijzonder attent accent.

Jullie kunnen trots zijn op jullie nieuwe dirigente en jullie frisse nieuwe start! Het was heel fijn om jullie met hernieuwde kracht weer te zien stralen in de kapel van de Zusters van Julie Postel.


Tom Verschuren uit Overloon schrijft op 16 november 2022 om 10:03:

Een terechte titel voor dit concert "een frisse start": Verrassend hoe de zangers -al zingend- het podium betraden! Mooie afwisseling in de nummers en ook de instrumentale bijdragen gaven dit concert een extra positief cachet ! Zeer de moeite waard en biedt perspectief voor de toekomst!


Tine Arts uit Veenendaal schrijft op 16 november 2022 om 08:01:

Wat een mooi en levendig concert, ik heb er zeer van genoten! Prachtige liederen en het enthousiasme van het koor en dirigent hoor je in alles terug. De begeleiding van cello en viool maakten het helemaal af.


Toos Keuten uit Maashees schrijft op 14 november 2022 om 21:02:

Het concert was heel bijzonder! Ik heb het idee dat het jullie verbeterd heeft. Jullie hebben een bijzondere dirigent gekregen! Ik wil niets zeggen over de vorige dirigent. Zij was ook heel bijzonder, maar jullie zijn er op voor uit gegaan!! Ik wens jullie nog veel succes!!! Gr. Tk


Rina Reijnders uit Boxmeer schrijft op 14 november 2022 om 20:38:

Ook ik heb ontzettend genoten van jullie prachtige sprankelende concert! Heel veel succes in de toekomst en veel plezier in het zingen samen.


Lea Oudenhoven uit Boxmeer schrijft op 14 november 2022 om 19:54:

Wat was het een geweldig concert Een frisse start, vooral de start was al verrassend. Ook het enthousiasme straalde er vanaf, Ik wens jullie veel succes en plezier met dit mooi koor. Groetjes Lea oudenhoven.


Annemarie Wammes uit Boxmeer schrijft op 14 november 2022 om 19:21:

Een prachtig concert! Een gevarieerd programma; sfeervol en energiek… Een échte frisse start!


Waterreus uit Tilburg schrijft op 14 november 2022 om 18:39:

Enorm genoten van het concert 'Een frisse start'. Wat een gevarieerd programma. Prachtig, het Oekraïense volkslied en de toegift met ritmespel. Ook gaf de dirigente enthousiast informatie over de liederen en muziekstukken. Begeleiding door celliste en altvioliste was van hoge kwaliteit. Kortom, dit smaakt naar meer!


Reacties Kerstconcert 2019

Er zijn 2 reacties.


Henny Roeleveld uit Boxmeer schrijft op 16 december 2019 om 20.05:

Lieve koorleden, Wat heb ik genoten van het Kerstconcert. Deze keer als toehoorder ( ik had liever meegezongen) heb ik ervaren hoe mooi en gedisciplineerd de liederen werden gezongen. Jose heeft voor de laatste keer weer alles uit het koor gehaald, we zullen haar missen.

Groeten Henny R.


Yolanda Loeffen uit Boxmeer schrijft op 15 december 2019 om 17.55:

Wat fantastisch om het eens vanuit het publiek te horen. Ik heb er ontzettend van genoten. Maar ook met een dubbel gevoel, omdat dit het laatste concert was olv José. Wat een fijne dirigent ben je toch. Dankjewel José voor alles wat ik van je heb geleerd, je enthousiasme, jou manier om ons te leren onze stem goed te gebruiken ,op een vaak grappige wijze. Ik heb heel veel van je geleerd, dankjewel daarvoor. Ik wens je het allerbeste met nog veel mooie muzikale momenten.

Lieve groetjes van Yolanda

Reacties Meerkorenconcert

Er zijn 0 reacties.

Reacties Herdenkingsconcert 2019

Er zijn 6 reacties.


Rina Reijnders uit Boxmeer schrijft op 4 mei 2019 om 13.01:

Ik heb erg genoten van het concert van gisteravond. De solisten, het orkest en het koor, ze maakten er samen een prachtige uitvoering van. o.l.v. de deskundige en bezielende leiding van José Doodkorte. Ik was erg onder de indruk. Bedankt voor dit mooie concert.
Groetjes en tot een volgende gelegenheid.


Paul van Galen uit Arnhem schrijft op 4 mei 2019 om 09.32:

Requiem aeternam dona eis, Domine; et lux perpetua luceat eis. (Heer, geef hen de eeuwige rust; en het eeuwige licht verlichte hen.)

Mooiere woorden zijn er bijna niet te vinden om de doden te gedenken. Als die woorden dan ook nog tot je komen op de muziek van Mozart, mooi gezongen worden door een prima koor en dito solisten (die begeleid worden door een bezield spelend orkest), in de sfeervolle ambiance van de St. Petrusbasiliek in Boxmeer....

Vanavond herdenken we om 8 uur de doden. Dan zijn we (hoop ik) allemaal 2 minuten stil. En alleen op momenten als die hoor je, als je goed luistert, mooiere muziek tot je komen. Het is zoals Aldous Huxley ooit schreef; "Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare."


H.H. van der Horst en R.M van der Horst-Krul uit Oisterwijk schrijft op 4 mei 2019 om 09.29:

Gisteravond naar het herdenkingsconcert in Boxmeer geweest.
Het was een mooie uitvoering voor wat betreft zang en muziek.
Complimenten voor het koor, solisten en orkest.
Wij hebben er van genoten.


S. (Sybille) Parijs uit Boxmeer schrijft op 4 mei 2019 om 08.22:

Heb van de eerste tot de laatste noot genoten. Prachtig uitgevoerd een goed verzorgde avond.
Een van de redenen dat ik in Boxmeer ben komen wonen. Zal mij ook aanmelden bij de groep
Vrienden van het Weijerkoor.


Willem den Hartigh uit Boxmeer schrijft op 3 mei 2019 om 23.02:

Het koor zong weer prachtig onder leiding van de vaste dirigent. Mooi zingende en mooi uitziende solisten, mooi kwartet. Mijn complimenten.
Alleen waarom in vredesnaam nog dat Te Deum, overbodig en afbreuk doende aan de sfeer van het herdenkingsconcert.


Rianne Veekens uit Beugen schrijft op 3 mei 2019 om 22.45:

Het concert was geweldig!
Chapeau voor iedereen.


Reacties Kerstconcert 2018

Er zijn 4 reacties.

T.K uit Maashees schrijft op 15 januari 2019 om 12.32:

Het Kerstconcert was geweldig!
Dit heeft me ertoe gebracht om Vriend van het Weijerkoor te worden.


Jan Storck uit Amersfoort schrijft op 4 januari 2019 om 16.45:

Als beloofd en volgens traditie :). Het was weer heerlijk, een warm bad vol van saamhorigheid, gezelligheid, maar bovenal een topvoorstelling! Oom Huub, nog net geen 98, heeft zeer genoten en is blij met het vooruitzicht om volgend jaar weer naar het koor te komen luisteren.

Bijzonder: Hoe leidt dit kindeke is geschreven door een collega van oom Huub, dat maakte het voor hem helemaal af! De combinatie van Weijerkoor met Fenix was zeker geslaagd, voor herhaling vatbaar. Kortom: we hebben zeer genoten!!

Voor u allen: een gezond, gelukkig en liefdevol 2019 toegewenst!

Mieke Stevens & Jan Storck (van oom Huub)


Hennie uit Boxmeer schrijft op 24 december 2018 om 11.31:

Volledig uitverkocht en dat was niet voor niets. Het kerstconcert van het Weijerkoor in samenwerking met Feniciërs was in één woord: grandioos! Mede dankzij de waarnemend dirigent Ad Voesten bereikte het Weijerkoor een grote hoogte. Dank jullie wel.


Rina Reijnders uit Boxmeer schrijft op 23 december 2018 om 06.42:

Hallo koorleden en José Doodkorte,

Wat een fantastisch kerstconcert! Ik heb genoten van alle deelnemers, maar miste José als dirigente van het Weijerkoor.
Ik wens haar alle goeds toe voor het nieuwe jaar!

Groetjes en bedankt voor dit concert.


Liefs, Rina Reijnders.


Reacties Voorjaarsconcert

(7 reacties)

Paul van Galen uit Arnhem schrijft op 23 maart 2018 om 08.32:

Waarom ik juist muziek van Bach mooi vind weet ik niet. Schoonheid is subjectief én laat zich moeilijk omschrijven. Dat moet je ondergaan, voelen en in je opnemen. En je moet er volgens mij ook vooral niet over nadenken.

Afgelopen zondag was een voorbeeld van hoe mooi deze muziek kan zijn. Een uitgebalanceerd koor, een prima orkest en dito solisten. Kleine dissonant vond ik de Evangelist die te weinig reikwijdte in zijn stem had en niet ver de St. Petrusbasiliek in kwam.

Hans Christian Hinz heb ik al verschillende keren de Christus partij horen zingen in de Matthäus Passion bij Toonkunst Arnhem (aanstaande zaterdag weer!) en heeft een prachtige stem vind ik. In de Johannes Passion komt hij (gelukkig) meer aan zingen toe, en ik heb er van genoten.

Persoonlijk hoor ik de alt partijen in het werk van Bach het liefst gezongen worden door een counter tenor, maar Carina Vinke deed het ook prima. En dan vooral natuurlijk in het ontroerende Es Ist Vollbracht.

---

Het koor klonk voor mij het mooist in de koralen en helemaal in het overbekende "slotkoor" Ruht wohl. Maar ook hier geldt weer; ik luister altijd met gevoel en niet met mijn verstand. Als er technisch hier en daar wat minder gezongen werd, ik heb er niets van gehoord.

Ik hoop dat het Weijerkoor volgend jaar, zoiets ving ik op na afloop, inderdaad het Requiem van Mozart gaat opvoeren. Dan kom ik opnieuw luisteren en voelen. Maar het mag ook wel de Hohe Messe van Bach worden; of iets anders :-)

(aan maximaal 1000 tekens had ik echt niet genoeg, vandaar deze gesplitste reactie)


Ton Kappelhof uit Den Haag schrijft op 20 maart 2018 om 19.38:

De rit vanuit Den Haag was meer dan de moeite waard. Een bijna driehonderd jaar oud meesterwerk werd op buitengewoon fraaie wijze vertolkt door zangers en een klein orkest, dat alles geleid door een dirigent met veel ervaring. Het koor zong goed gearticuleerd en alles stond exact onder elkaar wat bij deze muziek een must is. Deze muziek heeft een enorme diepgang en maakt de emoties los die Bach voor ogen heeft gehad toen hij dit werk maakte. Ondanks de hevige koude kwamen meer dan 400 mensen op dit warme werk af.


Mieke Bongers uit Boxmeer schrijft op 19 maart 2018 om 22.58:

Beste koorleden en José,

Ik heb zondag genoten van jullie prachtige uitvoering van de Johannes Passion! Een hele belevenis om het van de andere kant mee te maken. Tot een volgend concert.


L.S. uit Malden schrijft op 19 maart 2018 om 17.07:

Een mooie uitvoering, schitterende solisten, m.n. sopraan, alt en bas-bariton.

Een kanttekening: het orkest was misschien iets te klein qua volume t.o.v. het koor.
Hoe dan ook: ik heb genoten.


Jan Storck uit Amersfoort schrijft op 18 maart 2018 om 21.56:

Wat een geweldige middag hebben we weer mogen beleven. Natuurlijk vanwege de reprise van de Johannes Passion, met een fantastisch koor en orkest onder de -als altijd - bezielende leiding van José Doodkorte, dat heeft ons getroffen en geroerd! De ambiance in de basiliek was bovendien geweldig, de ontvangst en de persoonlijke begroetingen waren heel bijzonder. Onze oom Huub (inmiddels 97 jaar) was zeer vereerd met de prominente plaats die hij kreeg, hij heeft genoten, na afloop begon hij al weer plannen te maken voor een volgend concert (Weihnachtsoratorium?). We zijn heel blij dat we met oom Huub dit mee mogen maken. Het is de moeite van onze reis weer meer dan waard geweest. Dank voor alles!!

Hartelijke groet,

Mieke Stevens en Jan Storck
Amersfoort


W.v.T. uit Est schrijft op 18 maart 2018 om 11.48:

Beste leden,

Wat hebben jullie een fantastisch concert neergezet. De grote koordelen hadden een prachtige, volle klank, de akoestiek was overal in de kerk geweldig, de tekst was soms woordelijk te verstaan. Prestatie! Het orkest verdient ook een grote pluim dankzij hun prachtige klank (eerste violist!) , terwijl de solisten een betrokken en emotionele rol neerzetten. Is het jullie opgevallen dat tijdens Es ist vollbracht (alt+ viola da gamba) het muisstil was in de kerk? Genoten!

Waarom het applaus in mijn ogen wat karig was heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat er mensen zijn die vinden dat je na de uitbeelding van het passieverhaal niet hoort te applaudiseren. Dat mag men vinden, jullie hadden een encore verdiend.


Rina Reijnders uit schrijft op 18 maart 2018 om 11.48:

Hallo koorleden en José,

Heel erg jammer dat ik jullie niet kan horen en zien tijdens jullie uitvoering van de Joannespassion
Julie zullen ongetwijfeld weer een prachtig concert ten gehore brengen en ik wens jullie daarbij alle succes!

Reacties Kerstconcert

(0 reacties)

Er zijn nog geen reacties.

Reacties Voorjaarsconcert

(2 reacties)

Willemien Friesen uit Vierlingsbeek schrijft op 22 mei 2017 om 19.35:

Lief Weijerkoor,

Het was weer fantastisch gisteren.
Een prachtig concert, wat goed, afwisselend en gedurfd in elkaar zat, met een prima soliste, gitarist, pianist en natuurlijk dirigente Jose.
En dat was niet alles
Er was emotie: dit concert werd opgedragen aan Rien, het was erg warm in de ruimte: er werden mensen onwel, maar jullie brachten dit concert met een ongekende professionaliteit. Groot compliment daar voor.
Ik heb enorm genoten van de Zigeunerballades, met name van de Processie. Ik zag alle vreemdsoortige figuren aan mij voorbij trekken!
En wat bijzonder: koorzang met de begeleiding van slechts een gitaar. Geweldig!
Jose en jullie allemaal, dank jullie wel en natuurlijk graag weer tot de volgende keer.

Liefs voor jullie allemaal, Willemien Friesen.


Anoniem uit Boxmeer schrijft op 21 mei 2017 om 19.42:

Geachte koorleden en dirigente,
Nog helemaal in de sfeer van jullie optreden, wil ik even reageren met lof en grote waardering. Ik vind dat jullie voortdurend beter worden in mijn luisterbeleving en luistergenoegen. Prachtig! En te zien, de betrokkenheid, inzet en uitstraling van mevr. Doodkorte naar het koor en musici; pluim! En het koor; geweldig mooi te horen wat menselijke stemmen tesamen kunnen voortbrengen en teweegbrengen. Puur genoegen voor mij.

Compliment ook voor de keuze van de liederen en solisten; klasse. Ik ben trots lid te zijn van de club Vrienden van,,,, .

Ga zo voort en veel succes en voldoening met jullie allen. Nogmaals, dank en waardering. Sj. Cremers.

Reacties Messiah

(11 reacties)

Willemien Friesen uit Vierlingsbeek schrijft op 24 december 2016 om 11.23:

Lief Weijerkoor,

Het was weer genieten!
Wat een prachtige uitvoering van de Messiah.
Koor, solisten, muzikanten, dirigente: het was een klinkend geheel.
Een warme voorbereiding op het Kertstfeest.
Dank jullie wel!


anoniem uit Venray schrijft op 21 december 2016 om 22.30:

Ik zou willen zeggen: Als koor mogen jullie trots zijn op jullie dirigent en de dirigent mag trots zijn op het koor. Wat een knap staaltje werk en wederom het ultieme bewijs wat de kracht van een goede samenwerking kan zijn. Prachtig, prachtig, prachtig. En ook de eenheid met orkest en solisten was om van te smullen.


anoniem uit Venray schrijft op 21 december 2016 om 22.17:

Het zag er prachtig uit en klonk schitterend allemaal. De muziek en het geluid was zeer goed afgestemd op elkaar. Het koor, orkest en solisten. Het klonk echt als een geheel, heel erg knap. Het was de lange zit meer dan waard. Ik zat op het balkon, een prima plek. Nadeel was dat de kroonluchters brandden in de kerk, waardoor je tegen het licht in keek. Hierdoor had je minder zicht op het koor en orkest en het felle licht was vermoeiend. Inderdaad had de tweede keer Halleluja voor mij ook niet gehoeven, maar lees dit als een compliment. Het was zo prachtig dat een toegift daardoor niets meer toevoegde.


Ger Holtermans uit Boxmeer schrijft op 20 december 2016 om 14.08:

Een geweldig mooie uitvoering, mooie koorzang, geweldige solisten en een prachtige begeleiding door het orkest. Het klonk erg goed in de kerk.

Enkele minpuntjes wat mij betreft: het halleluja werd tot slot herhaald, dat had voor mij niet gehoeven. Amen is amen.
Cultura Domus had de kaartverkoop ook via internet. Ik heb voor 4 personen geboekt : rij 10. Rechts van het middenpad. Plek 1, 2, 3, en 4. Om mooi het gehele koor en ook de solisten te kunnen zien. Bij binnenkomst in de kerk bleek dat de nummers anders op de banken waren geplakt. We moesten het dus doen met een plek achter een dikke pilaar aan de linkerkant. Jammer, niet professioneel aangepakt. Past ook niet bij jullie!
Wellicht kan de organisatie hier iets mee.

Blijft, dat we genoten hebben. Een welgemeende hartelijke groet.


Gertie Copal uit Boxmeer schrijft op 19 december 2016 om 20.05:

Zo ontzettend genoten van jullie optreden gisteren in de kerk in Mill.
Mooie omgeving, goede solisten en muzikanten en een bijzonder krachtig koor!
Kippenvel en een brok in mijn keel bij het Halleluja. Zo mooi!

Bedankt!


d. janssen uit Gouda schrijft op 19 december 2016 om 13.26:

ik heb genoten !!
ook de keuze van solisten: mijn compliment


Wilmie Copal uit Gouda schrijft op 19 december 2016 om 13.00:

Enorm genoten van jullie concert afgelopen zondag. Wat een kwaliteitskoor!
Mooia Alt, goede trompetist, topdirigent.
En de alten,waar mijn zus in zit! Waren steady, goed op elkaar afgestemd.
Ik heb een middag in een een heerlijke "bel" gezeten, van prachtige muziek. Ook een traantje wegepinkt.
dankjulliewel. En dat jullie nog maar veel moois mogen maken. Wilmie Copal


Anoniem uit Boxmeer schrijft op 19 december 2016 om 12.35:

Tijdens het AMEN had ik het gevoel alsof we op de klanken door de engelen meegevoerd werden door de (ge)wijde kosmos!
Zodanig dat het nog bijna jammer was dat het Halleluja erachteraan kwam, ook al is dat óók fantastisch om een tweede keer te horen.
Enorm genoten.


Peter Peters uit Boxmeer schrijft op 20 november 2016 om 22.20:

mooi , vakwerk, ga de website promoten, kan dit ook middels Facebook?


Jet Copal uit Boxmeer schrijft op 19 november 2016 om 19.33:

Ja ook ik ben erg blij met de website. Mooi !
Jet


Riet Jacobs uit Rijkevoort schrijft op 9 november 2016 om 23.10:

Complimenten voor de vernieuwde website. Ziet er geweldig uit!


Reacties In alle Staten:

(4 reacties)


PCC uit Boxmeer schrijft op 9 juni 2016 om 11.07:

Zondag 5 Juni
Een middag met Kalk geschreven. Ik heb genoten. Hartelijk dank.
Paula Cremers Cardynaals


Henny van Doorne uit Boxmeer schrijft op 8 juni 2016 om 20.54:

De klanken zijn inmiddels wel uit de San Salvatorkerk verdwenen.
Dat is eigenlijk wel jammer. Want het 30-jarig jubileum concert van het Weijerkoor was in één woord geweldig.
Een zeer gevarieerd programma met geestelijke liederen voor de pauze, en wereldse na de pauze.
Een keuze die door de leden zelf was gemaakt. Voor een ieder wel wat. Nee...voor iedereen heel veel mooie liederen, die begeleid werden door de pianoklanken van een fantastische pianist.

Mogelijk dat het mooie weer een geduchte concurrent was, want de kerk zat niet helemaal vol.
Ongetwijfeld hebben sommigen voor een barbecue of terras gekozen, maar een ding is zeker: het Weijerkoor concert was weergaloos en uniek!! Terrasje pikken of worstje braden kan nog vaker deze zomer.
Ik heb in ieder geval de juiste keuze gemaakt, en volop genoten van het Weijerkoor!!


Mathilde Baack uit Boxtel schrijft op 6 juni 2016 om 18.42:

We hebben erg genoten van het mooie concert met afwisselend repertoire.
Indrukwekkende koorklank, bij de eerste klanken van het gloria werden we al geraakt!
Het is helemaal top als er iets meer contact met het publiek gemaakt wordt.


Willemien Friesen uit Vierlingsbeek schrijft op 6 juni 2016 om 14.36:

Het was gisteren erg mooi weer buiten, maar binnen in de San Salvatorkerk in Oeffelt was het nog mooier!
Vele prachtige muziekstukken uit het repertoire van het koor werden door jullie ten gehore gebracht. Wat ik hoorde was prachtig, maar wat ik zag ook: Jose, jij dirigeert met een open, schenkend gebaar. Vaak zijn jouw hand palmen naar boven, open. Jij schenkt als het ware aan het koor, het koor mag ontvangen en zij schenken op hun beurt aan ons, het publiek.

Ook wij mogen ontvangen en vervolgens genieten, in dankbaarheid weer aan jullie terug geven en in ons hart mee naar huis nemen.
Een stromende beweging, wisselwerking tussen koor en publiek, deel van een geheel.
Dat is denk ik waar het om gaat en dat was er. Dat ontroerde mij.
Dank jullie wel daar voor. Ook dank aan de pianist en begeleidster en mensen die versierd hebben: super!
Al met al: weer een zeer geslaagd optreden! Graag weer tot de volgende keer.

Liefs voor jullie, Willemien Friesen

Reacties To all pleasures:

(12 reacties)


Marion uit Marion schrijft op 1 december 2015 om 16.01:

Wat hebben jullie mij zondag geroerd met jullie prachtige zang. Geweldig mooi om te horen maar ook mooi om naar te kijken. Ik vond het geweldig en wat een mooie solisten en orkest. Echt mijn complimenten hoor en zeker ook voor José TOP. Jammer dat ik niet mee kon doen maar dat hebben jullie mooi verzacht voor mij. Dank jullie wel

Marion


Fam. J.D. uit Boxmeer schrijft op 1 december 2015 om 10.57:

We hebben afgelopen zondag 29 november 2015 kunnen genieten van een mooi barokconcert in de parochiekerk van Oeffelt.
Met het uitstekende Weijerkoor, met vier jonge, bevlogen solisten en de begeleiding van orgel en orkest.
Veel waardering ook voor de goede organisatie!


J.G. uit Horst schrijft op 30 november 2015 om 21.25:

Wij hebben gisteren erg genoten van de mooie uitvoering van werken van Handel en Purcell.
Heel veel succes in de toekomst!!! Tot een volgende keer.


B. van Dijck uit Breda schrijft op 30 november 2015 om 20.54:

Weijerkoor, al tijden bezoeken wij jullie concerten, zij het niet allemaal: wat maken jullie een sprongen. Gisteren oprecht genoten en voelden ons geroerd. Vorige keer had ik kritiek tav de geringe afwisseling in klanken, alleen peano en koor, nu was het een feest: een GEWELDIG orkest, PRACHTIGE solisten (de counter moet nog werken aan zijn expressie, maar qua toon: zo mooi; de andere drie ook) en dan die koorklank. Soms hadden jullie tien minuten niets te doen, en dan opeens kwam die warme, volle sound van het altaar de kerk in rollen. Geweldig gedaan. Moet ook gezegd: een warme kerk (in november anders meegemaakt) met een prettige akoestiek) en glaasje wijn in de pauze ... wanneer is het volgende?


Annie Verwegen uit Cuijk schrijft op 30 november 2015 om 19.26:

We hebben gisteren weer erg genoten van het prachtige concert in Oeffelt.
De keuze van de werken, de uitvoering door koor, orkest en jonge solisten, ontroerend mooi! Ook de locatie, de Oeffeltse kerk, vonden we voor herhaling vatbaar. Hartelijk dank aan alle uitvoerenden, en organisatie!


Ton Stoelers uit Well schrijft op 30 november 2015 om 15.42:

niet de makkelijkste muziek, op cd gauw mat, een super prestatie om met koor, solisten en orkest een sprankelende uitvoering te geven, waarbij deze componisten echt tot hun recht komen!


Vincent Cuppen uit Nijmegen schrijft op 30 november 2015 om 14.24:

Zondag was ik aanwezig bij het concert "To all Pleasures" van het Weijerkoor In de weken ervoor mocht ik het koor op piano begeleiden bij de repetities en de studiedag.

Wat mij direct opviel was de grote inzet en concentratie van alle koorleden. Samen met de vakkundige leiding van José Doodkorte zorgde dat voor een prima repetitieklimaat.

Het resultaat heb ik zondag mogen horen in de San Salvatorkerk in Oeffelt.
De koorklank was helder, transparant. De uitspraak van het Engels voortreffelijk (zoals José het wilde: bekakt!). De begeleiding van het orkest en organist zorgde voor een prachtig geheel. Jammer dat het concert zo snel voorbij was. Jullie hebben er een fan bij!


MCMC de Jong uit Breda schrijft op 30 november 2015 om 12.24:

Mijn man en ik zijn uit Breda gekomen om te luisteren naar jullie koor waarvan onze goede vriendin Rina lid is.We hadden al veel enthousiaste verhalen van haar gehoord en Cecilia, de beschermvrouwe van de muziek, is mij dierbaar. Mijn vader was ook dirigent en hij vond dat Cecilia bij mijn doopnamen moest horen.

De muziek van Purcell is voor ons bekend. Mijn man en ik waren dus erg benieuwd hoe jullie uitvoering zou klinken. We hadden al veel van Rina gehoord, dus onze verwachtingen waren hoog gespannen. En hierin werden we niet bedrogen. We hebben genoten: het orkest was goed, leuke jonge solisten, een gedreven dirigent die alles prima onder controle had en dan het Weijerkoor. Geweldig! Wat een repetities moeten er aan vooraf gegaan zijn. Het klonk prachtig en zeer verzorgd. Chapeau!!!


Willemien Friesen uit Vierlingsbeek schrijft op 30 november 2015 om 11.23:

Lief Weijerkoor!

Het was weer prachtig, gisteren. Wat een voorrecht om op een gure, zon arme regendag zo'n warm, klank rijk cadeau te mogen ontvangen. Want dat was het.
Ik kan misschien bevooroordeeld lijken, omdat ik ooit een van jullie was (en in mijn hart dat nog steeds ben) maar dat is niet het geval.
Koor, solisten en orkest waren een eenheid. Binnen die eenheid was er precies de goede afwisseling tussen solisten, instrumenten en koorzang. Het zat perfect in elkaar: ik denk jouw verdienste, Jose. Enorm compliment daar voor.
Ook wetende dat jullie maar een dag samen met orkest en solisten hebben geoefend: echt petje af. Jullie als koor stonden er. Met nog een extra compliment voor de hoge sopranen!

Dank jullie wel en natuurlijk graag tot het volgende concert,

Willemien Friesen.


Willem den Hartigh uit Boxmeer schrijft op 29 november 2015 om 22.55:

Wederom zeer de moeite waard om het Weijerkoor te horen. Een mooi jong solisten kwartet. Het koor zong prachtig. De akoestiek hielp niet altijd. De opstelling van het koor in deze kerk was trouwens heel mooi. Het was dacht ik voor het eerst dat het Weijerkoor in de San Salvatorkerk in Oeffelt zong. . Heel goed was het van deze bijzondere kerk een korte informatie in het programmaboekje te vinden. 'Kings shall be thy using fathers and queens thy nursing mothers' werd gezonden. De koningen klonken wel erg dominant. Even dacht ik zo was of is dat. Maar de manier waarmee ' My heart is inditing' werd beeindigd, met een zo prachtig gezongen' ...mother', dat maakte alles weer goed. Tja als je er niet bij was zegt deze reactie misschien niet veel. De volgende keer er gewoon zijn!


Willy Hendriks uit Boxmeer schrijft op 29 november 2015 om 19.55:

Vanmiddag prachtig concert bijgewoond van het #Weijerkoor en het Holland Symfonie Orkest. Indrukwekkend en sfeervol. Hoge kwaliteit.


Tjeu Verstraaten uit Boxmeer schrijft op 29 november 2015 om 15.36:

Mooi sfeervol en goed bezocht barokconcert door Weijerkoor in kerk van Oeffelt.

Toon meer

Reacties op het Vrijheidsconcert:

(3 reacties)


Willemien Friesen schrijft op 30 april 2015 om 18.46:

Lieve koorleden en Jose,

Wat was het weer een prachtig concert! Dank jullie wel. Voor de eerste keer voor mij: luisteren in plaats van zingen. Ik weet dus uit ervaring hoe het proces verloopt voordat je er als koor zo kunt staan zoals jullie daar stonden, en kunt laten horen wat jullie lieten horen! Ik voelde me zeer verbonden met jullie en heb genoten.

Tot het volgende concert,

Liefs, Willemien Friesen.


Sjaak Cremers uit Boxmeer schrijft op 27 april 2015 om 00.57:

Mij is het een genot om te beleven wat menselijke stemmen kunnen laten horen. Ook vandaag weer puur genieten. Zeker bij deze keuze van componisten en liederen. Hartelijk dank voor zoveel luisterplezier. Groet aan allen. Houwdoe. Sjaak Cremers, supporter van het Weijerkoor.


B. van Dijck schrijft op 26 april 2015 om 18.53:

Prachtig concert weer van jullie met qua karakter zeer uiteenlopende werken. Toch zouden enkele instrumentalisten het geheel qua klankkleur interessanter maken. Maar we hebben genoten, mooie traditie in de lente. Programmaboekje in kleur!

Reacties op het Kerstconcert:

(5 reacties)


Maria en Jan Gerrits uit Horst schrijven op 18 december 2014 om 21.13:

Wat hebben we genoten van de schitterende uitvoering van "Die Geburt Christi" in de kerk van Beugen. Een voorrecht om zoiets van nabij mee te mogen maken en beleven. Wij wensen iedereen van het koor veel succes en fijne feestdagen. We kijken al uit naar een volgend optreden!


Annie Verwegen schrijft op 18 december 2014 om 14.23:

Afgelopen zondag hebben we weer erg genoten van het prachtige concert in Beugen. Heerlijk om af en toe ook zelf te mogen meezingen; alsof je ook even lid mag zijn van dit geweldige koor. Lof ook voor het mooi uitgevoerde programmaboekje, met veel lezenswaardige informatie.


Jan Storck schrijft op 16 december 2014 om 09.09:

'Vaste bezoeker' Oom Huub voelde zich de laatste dagen minder goed en zag er enorm tegenop om in een rolstoel gesleept te worden, in en uit de auto en omgekeerd, zijn parkinson begint nu toch wel zijn repercussies te krijgen, erg jammer. Aan de andere kant blijft hij geestelijk fantastisch. Met veel moeite hebben we de cd’s van Die Geburt Christi nog kunnen regelen en hebben dat afgelopen weekend ook voor hem kunnen afspelen, was hij toch nog een beetje bij jullie. Ik hoop (en verwacht) dat jullie een mooi concert hebben gehad. Blijf ook hopen dat een volgend concert er voor hem wel weer in zit! Voor nu voor jullie allen, mede namens Mieke, alvast heel fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!


Leonie van Rijen schrijft op 15 december 2014 om 23.00:

bedankt voor een mooie middag muziek. interessant om kennis te maken met een voor mij onbekende componist. succes met de uitvoering van komende zondag!


Marike Verblakt schrijft op 15 december 2014 om 22.35:

Zelf zing ik als sopraan in dit geweldige koor, maar helaas door een fikse keelontsteking kon ik niet meezingen. Ik vond het geweldig! De samenklank met de muziek en het geluid dat uit zo'n groot koor komt. Bij Ehre sei Gott kreeg ik kippenvel, zo mooi! Ik heb genoten en vond het leuk om het koor eens vanuit het publiek te horen. Petje af!

Toon meer

Reacties op het Paasconcert:

(6 reacties)


Willem den Hartigh schrijft op 10 april 2014 om 09.01:

Het programma ligt nog op tafel en dat kan pas weg als ik heb gereageerd.
Grootse uitvoering: het koor als volk huiveringwekkend. De theatraliteit van de Evangelist, het nazinderende en ontroerende  'Es ist volbracht' en daarna de altaria en niet te vergeten het lichtvoetige 'Ich folge dir gleichfalls mit freudigen Schritten''. Allemaal in de juiste sfeer en onder kundige leiding van de dirigent. Zou ik bijna de organist onvermeld laten, soepel, ondersteunend, muzikaal.
Kortom ik heb genoten.


Elize Verkerk uit Utrecht schrijft op 8 april 2014 om 20.30:

Als inwoonster van Utrecht heb ik al vele uitvoeringen van de Johannes Passion mogen genieten.Een groot compliment voor deze uitvoering door het Weijerkoor op zondag 6 april j.l. te Overloon. Vanaf het eerste moment raakte ik ontroerd; zo gepassioneerd, geïnspireerd,en met zoveel inzet en liefde werd deze uitvoering gebracht.. ben erg onder de indruk.
Elize Verkerk, Utrecht.


hil schrijft op 7 april 2014 om 21.45:

Chapeau voor dirigent, koor, solisten en orkest van het Weijerkoor. Heb genoten van een prachtige uitvoering van de Johannes Passion.
Ik ben vooral onder de indruk van de bezieling van het koor tijdens dit concert. Dank voor deze bijzondere middag.


janstorck schrijft op 7 april 2014 om 16.18:

Een traditie die in ere gehouden moet worden. Niet alleen vanwege onze oom Huub(93 inmiddels!), maar vooral vanwege de kwaliteit. Wat hebben we genoten! Anders dan de Mattheus, maar absoluut niet minder mooi. Dank aan koor, dirigent, orkest en solisten! We hebben 14 december rood omcirkeld in onze agenda staan! Hartelijke groet uit Amersfoort. Mieke en Jan


B. van Dijck schrijft op 7 april 2014 om 12.45:

Een nieuwe passietraditie voor het zuidoosten van Brabant is geboren. Korter dan de mattheus, en met meer expressie. Fabelachtig mooi


mieke heijmans schrijft op 6 april 2014 om 21.05:

ik ging altijd voor de Matheus passion;
ik ben om: prachtig,soms fel dan weer ingehouden...dank voor weer een bijzonder concert; ik ga voor de Johannes Passion!

Toon meer

Reacties op het Mariaconcert:

(7 reacties)


Henny van Doorne schrijft op 2 november 2013 om 09.58:

Het was afgelopen zondag weer een fantastisch uitvoering in de kapel van Julie Postel. Het Mariaconcert dat het Weijerkoor ten gehore bracht overtrof weer alle verwachting. Waar ligt het Weijerkoor de grens vraag je jezelf af. Er werd een gevarieerd repertoire geboden met piano en forte passages in een nieuwe opstelling voor de mannen. Prachtig. Ik weet nu dat Maria een heel bijzondere en lieve vrouw is geweest.


Rens en Willy Hendriks schrijven op 1 november 2013 om 13.23:

Het Maria concert van afgelopen zondag is bij ons nog lang na blijven klinken. Verrast door de kwaliteit van de zang en de gedurfdheid van de repertoire keuze. Het Weijerkoor is een parel in het Land van Cuijkse muzieklandschap.
Rens en Willy, Oeffelt.


Marius en Annie schrijven op 30 oktober 2013 om 21.10:

Wéér een prachtig (Maria)concert! We hebben genoten! Vooral de stukken van Arvo Pärt en Rachmaninov ontroerden ons door de mooie sfeer en samenzang. Een volgende keer ook het Ave Verum van Mozart op het programma?


Karel van Soest schrijft op 29 oktober 2013 om 18.40:

Na twee dagen zit ik nog vol van de warme klanken van het Mariaconcert van het Weijerkoor. De harmonieuze samenzang was een ware ode aan Maria. In de vertolking van diverse composities wist dirigente José Doodkorte weer het onderste uit de koorleden naar boven te krijgen. Topklasse! Ook pianist Geert Verhallen speelde wederom virtuoos als instrumentale begeleider van het mooi gekozen repertoire. Vooral het Salve Regina van Haydn was een perfecte opening van het concert. Een puntgave inzet van de sopranen na een zuiver pianovoorspel zette de toon voor dit concert. Bedankt Weijerkoor voor deze mooie invulling van een herfstige zondagmiddag.


wil schrijft op 28 oktober 2013 om 10.46:

Mariaconcert 27 okt: Wat een prachtig concert! Professioneel niveau, met passie en enthousiasme gebracht.
We hebben genoten!


mieke heijmans schrijft op 27 oktober 2013 om 22.43:

het concert van vanmiddag heeft me zeer diep geraakt: prachtige samenzang, zo harmonieus en vol warmte.
Petje af voor de professionaliteit!
Mooi gekozen programma!


Jan Storck schrijft op 27 oktober 2013 om 21.51:

Romantisch en sturmisch. Net het weer. Warm hebben we het zeker gekregen van deze prachtige uitvoering! We hebben genoten, oom Huub heeft de data voor 2014 al in zijn agenda vastgelegd! We zien uit naar de volgende uitvoering. Hartelijke groet - mede namens oom Huub - van Mieke en Jan


Judith Logtens schrijft op 27 oktober 2013 om 20.22:

Voor het eerst aanwezig bij een concert van jullie.
GENOTEN!!
Dank daarvoor en tot een volgende keer.

Toon meer

Reacties op het Lenteconcert:

(7 reacties)

Jan Storck schrijft op 29 april 2013 om 17.53:

Wederom enorm genoten. Oom Huub, waarschijnlijk de oudste toehoorder, heeft het er nu nog over! Complimenten voor het bijna zomerse gevoel dat jullie met jullie optreden hebben opgewekt. Niet alleen lichtvoetig, maar ook mooi te zien hoe de interactie tussen jullie zo mooi verloopt. We zullen deo volente de volgende keer er weer bij zijn!

Met vriendelijke groet, mede namens Huub, Miekek Stevens & Jan Storck


Henny van Doorne schrijft op 24 april 2013 om 09.06:

Het concert van afgelopen zondag (21 april 2013) was in een woord geweldig.
Niet alleen de sopranen schitterden en lieten de rillen over de rug lopen, ook de mannen hebben met hun


Karel van Soest schrijft op 22 april 2013 om 23.44:

Gistermiddag genoten van het Lenteconcert. Verrassend mooie samenzang met krachtige klanken van de sopranen. Mannendrinklied was een mooie vertolking. Prachtig stuk om duidelijk te maken wat de mannen kunnen presteren. Schitterend! Ook Geert Verhallen toonde zich een virtuoos pianist en perfecte vertolker van moeilijke stukken. Hulde aan dirigente José Doodkorte die deze harmonieuze prestatie aan het koor wist te ontlokken. Jammer voor al die mensen die dit concert hebben gemist. Gelukkig krijgen zij een nieuwe kans bij een volgend concert. Ik verheug me er al op!


debora schrijft op 22 april 2013 om 21.13:

weer genoten!!
Deze keer vooral een compliment voor het a capella gedeelte en !!! voor dat mannenlied!!
Doorgaan dus....!


Jan van de Voordt schrijft op 22 april 2013 om 11.11:

Wat een mooi concert! Sopranen,onze complimenten. Jullie klonken als een stem. In Windsor forest leek me erg moeilijk maar het klonk prachtig! Wij verheugen ons al op het volgende concert van het Weijerkoor.


gondje van gemert schrijft op 22 april 2013 om 10.54:

Weijerkoor, wat hebben jullie gisteren 21 april weer mooi gezongen ! Vooral de sopranen zongen zuiver. Zonder de pianobegeleiding was dat goed te horen.Een heel vrolijk concert, van begin tot het einde prachtig!


B. van Dijck schrijft op 21 april 2013 om 18.10:

We waren weer van de partij en hebben weer een heerlijke middag gehad. Niet alles zat er even strak in, en sommige werken hadden we al (een paar keer) eerder gehoord, maar er zaten nu weer echte juweeltjes tussen. Volgende keer zijn we er weer!


Toon meer

Reacties op het Kerstconcert ‘O Nata Lux’:

(9 reacties)

Lia en Alain schrijven op 6 januari 2013 om 21.34:

Ontroerend en vervoerend
een tipje van de hemelse sluier
wat een schitterende harmonie

Hulde!


AnneMarie en Gerard van Gemert-Osinga schrijven op 22 december 2012 om 17.27:

We hebben genoten van uw prachtige concert afgelopen zondag. Vooral het 1e deel was een aangename verrassing. Moderne muziek die je niet vaak te horen krijgt, maar wat een klankkleuren. In een kring zingen geeft wel wat heen- en weer geloop maar het resultaat (beter te horen mannenstemmen) was de moeite waard. 2e deel wat makkelijker maar het bracht wel de kerstsfeer in de kapen en van onverwachte samenzang, als laatste nummer, word ik altijd geroerd. Dank voor dit moois.


Paula Grijsbach schrijft op 21 december 2012 om 16.32:

Mijn vriendin en ik hebben zondagmiddag 16 december 2012 bijzonder genoten van de prachtige Kerstmuziek in de Kapel Julie Postel, Boxmeer.
Heel fijn om kennis te nemen van deze voor ons grotendeels onbekende componisten met hun mooie composities uit de twintigste eeuw.
We hebben grote bewondering voor de hoge muzikale kwaliteit van  Het Weijerkoor met de geweldige dirigent.


Gerrits, zwager van Theo Bom uit Horst schrijft op 19 december 2012 om 14.26:

Prachtig concert! We hebben echt genoten. We hopen jullie nog vaker te horen. De dames alleen konden we minder waarderen. We houden niet van een dameskoor. We missen dan de volle klank van het hele koor. Verder ontging ons de betekenis van de opstelling in een kring. We zien liever gezichten dan ruggen.

De hoogtepunten vonden wij: Rachmaninov, Lauridsen, Part en Gorecki. Alle lof voorde dirigent. We wensen jullie koor nog veel succes!


Willemien Friesen schrijft op 18 december 2012 om 09.07:

Ik ben nu bijna een jaar bij het koor en dit was mijn eerste grote optreden!
Ik vond het best spannend, maar wat heb ik genoten!
Weijerkoor, jullie zijn een groep warme,fijne mensen. Vanaf het begin heb ik me opgenomen en welkom gevoeld.
Jose, je bent fantastisch.
Ik ben trots lid te zijn van het Weijerkoor en hoop nog vele prachtige liederen te mogen zingen!


Rien schrijft op 17 december 2012 om 19.41:

Als oudgediende van het Weijerkoor wil ik op de eerste plaats onze dirigent, Mevr. José Doodkorte hartelijk bedanken en haar een compliment maken omdat zij dit programma met ons aandurfde.En niet alleen dat, maar dat ze het nog gefixed heeft óók! Het is vooral haar verdienste dat dit mogelijk was.
Maar ook de grote inzet van de zangeressen en zangers heeft dit natuurlijk mogelijk gemaakt. Hulde voor José en voor het koor.

Maar we gaan door!!!


debora schrijft op 17 december 2012 om 17.15:

ik heb genoten.... wat een meiden !!!!
giga
ga zo door!.


Jeanne Gerrits Reek schrijft op 17 december 2012 om 09.22:

Een prachtig warm sfeervol concert met een hoge moeilijkheidsgraad. Mooie kapel met veel uitstraling.
Kortom een goed concert, waarbij de tijd vliegt. Zie al weer uit naar het volgende concert.


Willem den Hartigh schrijft op 16 december 2012 om 23.53:

Prachtig concert, programmakeuze en -opbouw uitstekend, opstelling in cirkel versterke de klank van de mannenstemmen, goed gedaan. Heerlijke sfeervolle middag, muzikaal genot, zuivere zang en afsluiten met Stille Nacht, of je wilt of niet het pakt je.
Dat je voor zo'n concert  slechts je fiets hoeft te pakken.  Bedankt!


Leonie van Rijen schrijft op 16 december 2012 om 21.28:

Bedankt voor weer een prachtig concert! Een bijzonder programma, gevarieerd, stemmig, maar ook moeilijk; erg knap wat jullie gepresteerd hebben. Geert Verhallen was heel goed, maar eerlijk gezegd heb ik  vooral genoten van de a-capellakoren. De verschillende partijen leken soms wel één stem. Als jullie nog eens een kerstprogramma samenstellen, zingen jullie dan alsjeblieft weer Rachmaninov en Lauridsen? Wonderschoon.


B. van Dijck schrijft op 16 december 2012 om 21.07:

Prachtig concert met verrassende en sms onbekende werken; wat een controle krijgt dit koor. Sopranen: jullie klonken als 1 stem, en bassen, wat konde jullie diep. Dirigent: wat een leuk slot was dat, u had nog wele even mogen blijven staan.


Jan Storck schrijft op 16 december 2012 om 20.49:

Wat hebben we weer genoten! De middag was voorbij voordat we het in de gaten hadden. Verrassende keuze in repertoire, dat wonderwel perfect paste. Oom Huub heeft aangekondigd ook op z'n 92e weer graag van de partij te willen zijn (het liefst zo snel mogelijk), daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten, met veel plezier.

Nogmaals dank voor de uitvoering en dank ook aan de perfecte organisatie!  Wij wensen jullie allemaal heel fijne kerstdagen en een muzikaal glorieus 2013.

Warme groet uit het Amersfoortse, Mieke Stevens en Jan Storck


Lea oudenhoven schrijft op 13 december 2012 om 17.32:

Hierbij wens ik iedereen succes met het concert a.s.zondag 16-12-2012. Ben zelf niet aanwezig.

Toi-toi.
Groetjes aan iedereen Lea.


Toon meer

Reacties op het Doden­herdenkings­concert:

(1 reactie)

Gertie Copal uit schrijft op 8 mei 2012 om 14.32:

Ik heb genoten van de stemmige muziek in het gemeentehuis in Boxmeer op 4 mei. Ingetogen, prachtig gezongen en op deze manier heeft de dodenherdenking mij een moment van bezinning gegeven waarvoor ik jullie hartelijk wil bedanken.


Reacties op het Palmzondagconcert:

(1 reactie)

B. van Dijck uit schrijft op 1 april 2012 om 20.06:

Jawel, wij wearen er weer, en wat een prachtige uitvoering was dit. Mooie kerk, beetje koud in het begin maar de jas ging uit halverwege! Goede acoustiek! De teksten tussen door hadden niet echt gehoeven van ons, er was geen verbinding met de muziek, maar  we hebben prachtige klanken gehoord. Genoten!


Reacties op het Jubileumconcert:

(11 reacties)

Paula Cremers Cardynaals uit schrijft op 15 december 2011 om 19.29:

Als een mens zijn mond opende, heeft hem dat dikwijls berouwd, als hij hem dicht hield nooit.
Dit laatste slaat niet op U leden van het Weyerkoor.
Blessing and honour, de Messiah was groots.


Herman de Boer uit schrijft op 13 december 2011 om 18.07:

Nou, ik zie dat alles al gezegd is. Wijerkoor, gefeliciteerd met jullie jubileum, dat gaat wel goed komen met jullie!.


Henny Kerkhoff uit schrijft op 13 december 2011 om 17.59:

Messiah van G.F.Händel, een bijzonder mooie uitvoering. Toch wel iets meer dan amateurniveau !.
Ik vind wel dat de dirigente ook een bloemetje verdiend had.


B. van Dijck uit schrijft op 13 december 2011 om 14.48:

Wederom heeft het Weijerkoor ons aangenaam verrast; nu geen keuze voor iets minder bekende (en goedkoper uit te voeren) werken, maar een oratorium uit de de topdrie, begeleid door een (goed) orkest en solisten die elk een prachtige prestatie neerzetten. Ook nog eens uitverkocht huis, daardoor helaas geen goede plaats, wel goed georganiseerd. Complimenten! Jullie bescheidenheid over de koorprestatie werd mooi verbeeld door het feit dat jullie iedereen in het licht hadden gezet behalve jezelf. Daar is geen enkele reden voor. Het is prettig om bij een koor de bezieling ook te kunnen zien in plaats van alleen te horen.

Kortom: goed gedaan, we hadden een bijzondere middag waar we weer even mee vooruit kunnen..


Francine, Dineke en Laura Bom uit schrijft op 13 december 2011 om 10.14:

Wat een prachtig concert!
We hebben er enorm van genoten.


Jasper en Anneke van Soest uit schrijft op 12 december 2011 om 20.47:

Onze complimenten voor de mooie en professionele performance afgelopen zondag, zowel qua zang als qua organisatie! Messiah is een echte opwarmer voor de kerst, waarvoor dank.


Jan van Berkel uit Boxmeer schrijft op 12 december 2011 om 16.13:

wederom hebben Cis en ik genoten van een geweldig concert super !

wij wensen jullie allen mooie kerstdagen en een mooi 2012.


J. van Gendt uit schrijft op 12 december 2011 om 14.30:

Stond als een huis! Fantastisch concert op niveau!


jan storck uit Amersfoort schrijft op 12 december 2011 om 07.56:

Vanavond 11 december genoten van jullie prachtige optreden!!

Voor de 2e keer nu dat we dit meemaken, we komen uit Amersfoort en halen onze oom van 90 jaar op in Gennep. Wat hem betreft had dit nog wel 2 x zo lang mogen duren. We zaten mooi en de stoelen waren prima. De tijd vloog werkelijk voorbij. Kortom: we hebben enorm genoten van de prachtige zang van het koor en de 4 solisten, de begeleidende muziek en de kundige begeleiding van de dirigent. Dank jullie wel. Tot de volgende keer!!

En mede namens oom Huub wensen we iedereen een gezond en hartverwarmend 2012!


G.W. van Gemert uit schrijft op 11 december 2011 om 21.03:

Hoewel ik de Messiah zo onderhand wel kan dromen na uitvoeringen in Nijmegen(zowel Vereeniging als Stevenskerk) en twee uitvoeringen op cd waaronder die van Trevor Pinnock met solisten van wereldnaam en -faam heb ik me vanmiddag aangenaam laten verrasen door de uitvoering in de kapel van Julie Postel door het Weijerkoor. Werkelijk een fenomenale belevenis! Dat kan dus zo maar in de (...) Als aanvulling: concert van hedenmiddag genoeg reden om


H.M.C. Groenendaal-Derwort uit Boekel schrijft op 11 december 2011 om 19.28:

Vandaag genoten van een prachtige uitvoering van de Messiah van G.F.Händel.
Vond wel dat de dirigente ook een bloemetje verdiend had!! Ze doet het geweldig!!!


Toon meer

Reacties op het Voorjaarsconcert:

(6 reacties)

C. Groenendaal uit Boekel schrijft op 7 juni 2011 om 18.52:

Vanavond genoten van de geweldige uitvoering van werken van Mozart en Haydn. Ook de 'concertzaal' was voor dit koor een klinkende ruimte die al het gebodene klankzuiver weergaf.

Solisten, dirigente en pianist vormden met het koor een zeer muzikale eenheid!

Wij vinden het jammer dat we de Carmina Burana hebben gemist, maar komen zeker in december naar de Messiah luisteren!!

R. en C. Groenendaal


Frank en Marianne Vekemans uit schrijft op 5 juni 2011 om 22.12:

Wat hebben we genoten op deze avond. Wat een moed van dirigente en koor om dergelijke moeilijke stukken te durven brengen. Het was prachtig. Heel veel respect voor deze bijzondere prestatie, de inzet en de vele tijd die iedereen hier ongetwijfeld heeft ingestoken. Dank!!


Paula Cremers - Cardynaals uit schrijft op 3 juni 2011 om 17.10:

Cicero zei ooit: "De roem volgt de voortreffelijkheid als een schaduw"!
Ik heb intens genoten van jullie "stemmen feest" .

Veel dank!


Bert van Dijck uit schrijft op 30 mei 2011 om 23.01:

Ja, dat was weer echt de moeite waard. prachtig concert ondanks de wat sumiere (maar wel kundige) begeleiding.

Wij hadden niet gereserveerd en kregen daar haast spoijt van. Wat was het vol! Maar we hebben alles toch redelijk goed kunnen zien (en horen natuurlijk).

Complimenten voor dit goede concert!


Mieke Stevens en Jan Storck uit schrijven op 30 mei 2011 om 19.51:

Afgelopen zondag hebben we een zeer bijzonder concert meegemaakt! Niet alleen omdat de uitvoering zo mooi was, ook omdat we onze heeroom Huub meegenomen hadden, vermoedelijk met zijn 90 jaar de oudste onder de toehoorders. Voor hem was het de eerste keer sinds ca. 40 jaar dat hij een concert meemaakte. Hij vond het overweldigend en was echt tot tranen toe geroerd.

Nog mooier is het feest voor ons geworden door de zeer snelle toezending van een aantal foto’s door Wim van Teeffelen, chapeau! We hadden overigens uitstekende plekken, daarvoor moeten we de organisatie hartelijk danken. Dat alles maakt, dat we met plezier vriend van het koor gaan worden. En zien we met Huub reikhalzend uit naar het volgende optreden.

Met vriendelijke groet, vanuit Amersfoort, Mieke Stevens en Jan Storck


Ben Venneman uit schrijft op 30 mei 2011 om 09.38:

Geachte, gisteren hebben mijn vrouw en ik enorm genoten van de uitvoering van de Kröningsmesse door uw koor. Werkelijk een perfecte weergave zoals Mozart het bedoeld heeft!.

Met vriendelijke groet, Ben & Wilma Venneman.


Toon meer

Reacties op het Adventsconcert:

(5 reacties)

Annie Verwegen uit schrijft op 26 december 2010 om 18.00:

jullie bezorgden mij weer een prachtige avond!!
Enne.....   die roosjes voor de alten waren dik verdiend....... mijn compliment: ik ben erg trots op jullie!

groetjes voor allen, Debora


Henny van Doorne uit schrijft op 13 december 2010 om 22.37:

Het concert van 12dec2010 is er een geworden om niet te vergeten. Het Weijerkoor overtrof zichzelf en heeft een perfect concert gegeven. Voor mij het beste concert tot nu toe!

Als toehoorder was het volop genieten van de harmonie van zowel de sopranen, de alten (die een stevige performance hebben neergezet), de tenoren en bassen.
Het klonk als een geheel! Hoe overtref je dit de volgende keer?

Ik feliciteer alle koorleden en vooral José.


Bert van Dijck uit schrijft op 13 december 2010 om 20.23:

Wij wonen nog niet zo lang in deze streek, gingen voorheen toch wel vaak naar concertjes; op Google gezien dat jullie Bach gingen uitvoeren, sja, ondanks het voor ons minder gelukkige tijdstip van zondagavond hebben we dat toch maar gedaan ... gewis geen spijt van gehad, prachtige klank en mooie beleving; het begin was wat stroef, maar ja, dat was ook voor de duvel niet gemakkelijk, voor de rest niet te kort of te lang, we hebben genoten. Dank voor een fijne avond!


Leonie van Rijen uit Est schrijft op 13 december 2010 om 14.24:

Complimenten voor weer een prachtig concert. De mooie klank van jullie koor kwam vooral bij Vivaldi tot z'n recht. En wat een prestatie van de alten: jullie klonken als één stem. Overigens is het ook leuk om naar jullie te kijken, want je ziet de optimale inzet, het enthousiasme en het contact met de dirigent.


debora uit schrijft op 13 december 2010 om 11.52:

jullie bezorgden mij weer een prachtige avond!!
Enne.....   die roosjes voor de alten waren dik verdiend....... mijn compliment: ik ben erg trots op jullie!

groetjes voor allen, Debora


Toon meer

Reacties op Liebe und Leben:

(4 reacties)

LIesbeth Vonk uit schrijft op 18 juni 2010 om 19.23:

Heb jullie zaterdag gehoord! Ik heb genoten!!!!!

Tot de volgende keer.


Tjadde Brouwer uit Franeker schrijft op 13 juni 2010 om 17.17:

Tsjonge, wat was dat een aangename verrassing. Wij zijn in deze regio op vakantie, zochten een concert oid voor de zaterdagavond, en zijn zonder al te veel verwachteingen gaan luisteren. Wat een mooi koor hebben jullie - een fraaie kapel, maar wat een galmbak - en wat een schitterend werken hebben jullie uitgevoerd. Gedurfde keuze ook, want zo bekend is bijvoorbeeld die Schutz niet. Leuke vondsten met het ensemble fdat het podium verliet en de soli. Ondanks dat er geen andere begeleidjng was dan vann het orgel werd het daardoor toch afwisselend.

Tot slot complimenten voor jullie uithoudingsvermogen en concentratie, want dit leek wel twee uur topsport.


Leonie van Rijen uit Est schrijft op 13 juni 2010 om 12.26:

Jullie hebben weer een topprestatie geleverd. Er zit zo'n mooie klank in jullie koor: je hoort geen losse stemmen maar jullie kleuren prachtig naar elkaar toe. Zelfs in de ensembles bij Schütz lukte dat. Ik heb echt genoten.


Cis en Jan van Berkel uit Boxmeer schrijft op 13 juni 2010 om 11.16:

Wederom een prachtige uitvoering en graag tot 12 december 2010

Cis en Jan


Toon meer

Reacties op Carmina Burana:

(13 reacties)

Henny van Doorne uit schrijft op 21 november 2009 om 12.05:

Natuurlijk is de Carmina Burana op zich zelf al een heel mooi stuk.
En natuurlijk waren er steengoede solisten, pianisten, slagwerkers en kinderkoor uitgenodigd.
Maar, wat het Weijerkoor met José lieten horen afgelopen zondag was overweldigend.
Mijn complimenten.
Hopelijk blijven jullie hard werken en zetten jullie de duidelijk stijgende lijn voort.

Ik zie al uit naar het volgende optreden.

Een muzikale groet,

Henny van Doorne


Hanny Friesen uit schrijft op 19 november 2009 om 22.11:

Ik heb gisteravond heel erg genoten van het concert. Sytse Buwalda was voor mij de trekpleister, maar het hele programma was erg mooi. De Carmina Burana blijft een heel mooi stuk, zeker als het mooi gezongen wordt. Ook om me heen hoorde ik veel positieve reacties.

Dank je wel voor een mooie avond.


Henriette en Ton Hermers uit schrijft op 19 november 2009 om 19.39:

Bestuur, dirigente,leden,

Wij hebben intens genoten van de prachtige uitvoering van Orff's Carmina. Indrukwekkend en enthousiast gezongen, compliment voor alle solisten  en een  proficiat voor de perfecte organisatie. Succes voor de toekomst.


Goos Lomme uit Sint Tunnis schrijft op 18 november 2009 om 15.52:

Geweldig genoten van concert!!

Mooie vertolking van de bijzondere Carmina Burana;koor,solisten(bariton!) en pianiste Micha van Weers: chapeau!!


de Heer en Mevr. van Soest uit Venlo schrijft op 18 november 2009 om 15.52:

Wat hebben we genoten van deze Carmina Burana. Deze uitvoering valt of staat door het koor en wat hebben ze geweldig gepresteerd! Jammer dat het maar eenmalig uitgevoerd kan worden.

Ook solisten, pianisten en slagwerkers hebben een enorme bijdrage geleverd.

Proficiat en graag tot een volgende uitvoering


Jan van Berkel uit Boxmeer schrijft op 17 november 2009 om 18.35:

Cis en ik hebben een geweldige avond gehad, en erg genoten van het concert.
We wisten niet dat het Weijerkoor zo'n hoog niveau heeft. De combinatie met de slagwerkers was heel bijzonder.
Als we in de gelegenheid zijn graag tot een volgende uitvoering!


Pauline Rasker uit schrijft op 17 november 2009 om 12.18:

Hoi Petra,

Frans heeft wat gemist, maar je doet het in de keuken maar voor hem over... Die sopraan kun je zelf en voor die tenor en bariton zet je maar een cd op.
We hebben erg genoten gisteravond.
Het was een erg mooi concert, wat een power en wat een tongbrekers af en toe.
Leuk detail dat ik een van de slagwerkers bleek te kennen.

Nogmaals bedank voor het regelen van de kaartjes.

Groet voor jullie beiden.

Pauline Rasker


Petra Kerkhoff uit schrijft op 17 november 2009 om 12.17:

Zal ik dan maar verder vertellen dat Petra en haar koor in een woord fantastisch zijn!! Ik ken de hele Carmina van buiten en kan alles meegalmen, maar de kwaliteit van het koor is ongelooflijk geweldig goed!!! Hier moet vreselijk lang op gestudeerd zijn om het, zoals Orff bedoeld had, te kunnen zingen!! Alle complimenten!

Thuis heb ik uiteraard onmiddellijk de Carmina opgezet en meegegalmd. Het leuke is dat ik 'm m'n vriendin deze avond kado deed. Zij ging met


Karel van Soest (Vriend van het Weijerkoor) uit schrijft op 16 november 2009 om 22.56:

Zondagavond genoten van een heerlijke muzikale avond! Schitterende koorzang en voortreffelijke solisten. Met veel bewondering heb ik geluisterd naar de bariton Pierre Mak. Als slagwerkliefhebber kwam ik helemaal aan mijn trekken. Veel complimenten aan José Doodkorte die het koor weer tot verdere ontwikkeling heeft gebracht.


Gertie Fleuren (moeder van koorlid Nijmeegs Kinderkoor) uit schrijft op 16 november 2009 om 22.24:

Verdi. Theatraal en prima geschikt voor een dramatisch operaverhaal. Maar werkt dat ook bij een Requiem-mis ? Doe je ogen dicht en ga op een donderdagavond in de Vereeniging luisteren naar het jubileumconcert van dirigent José Doodkorte. Jawel, die frêle vrouw die altijd zo fier door door de straten van Nijmegen-Oost wandelt. Even fier leidt zij een dubbelkoor met orkest en solisten in een bijna twee uur durende voorstelling. Niet met pompeuze gebaren of wapperende manen, maar beheerst en subtiel (een grijs haarlokje), hoe kolossaal de muziek soms ook opklinkt.

Toegegeven, Verdi is niet mijn favoriete componist, spektakel en sentiment hebben soms de overhand, en mag dat geschetter van de trompetten iets minder ? Met gesloten ogen zie je het een na het andere dreigende tafereel zich ontrollen. Apocalyps ? Lord of the Rings ? Oprukkende legerscharen ? Net als ik dacht: nu komen de olifanten het podium oplopen, ging de storm liggen en volgde een proeve van tederheid. Ofwel door prachtige samenzang van de solisten, of door het als één stem zingende koor. Hoe kunnen twee grote koren zo naadloos in elkaar geschoven worden ? Zo vaak zullen ze toch ook niet samen geoefend hebben ? Het moet de hand van de dirigent geweest zijn.

Het daverende applaus na afloop was even ontroerend als terecht.


Jos de Graaf (Wethouder gemeente Boxmeer) uit schrijft op 16 november 2009 om 22.19:

Wat een geweldig mooi concert gisteravond. Van kwaliteit en hoog niveau.


Peter de Ruiter uit schrijft op 16 november 2009 om 20.17:

Gisteravond genoten van een fantastisch concert; niet zo perfect en afstandelijk als bijvoorbeeld in het Concertgebouw, maar gewoon in de buurt, met passie en overtuiging gebracht, en, a la, met hier en daat wat struikelingen. Hoort erbij, is een lastig werk, het harde slagwerk zorgde waarschijnlijk voor communicatieverlies tussen dirigent en koor.

Maar: gedurfd gedaan, heerlijk kinderkoor, verbluffende solisten (die invallende bariton was angstaanjagend goed, wat een rol, hoor nog graag wie dat nu precies was, en de sopraan had er zin in om er een feestje van te maken). Kortom, ik kijk uit naar het volgende concert, hopelijk weer met zo'n brede bezetting aan solisten en orkest en zo'n gevarieerd programma!


Paula Cremers -Cardynaals uit schrijft op 16 november 2009 om 14.56:

Het uur snelt voort, de tijd vergaat. Ik tel alleen de onbewolkte uren, en wel tijdens de prachtige uitvoering van de Carmina Burana door hét Weijerkoor. Heel hartelijk dank. Succes.

Paula Cremers-Cardynaals


debora janssen uit schrijft op 16 november 2009 om 11.03:

genoten, gisteravond van de Carmina!   Met name de dames van het Weijerkoor: een groot compliment!  Doorgaan zo!!  Debora


Maria uit schrijft op 4 oktober 2009 om 18.28:

Heb jullie vanmiddag horen zingen tijdens Boxmeer zingt! Kende jullie koor alleen van naam maar ben blij jullie eens gehoord te hebben. In een woord geweldig en vooral de Carmina Burana! Heel veel succes op 15 november!

Maria (de Harde Kern)


Toon meer

Reacties op de nieuwe website:

(7 reacties)

debora janssen uit schrijft op 19 juni 2008 om 11.56:

hoewel ik het oude logo mis (ik vond het meer weergeven dat het om een koor gaat), vind ik dit wel fraai. Verder lof voor de mooie start van de web-site!! Hoop binnenkort weer te kunnen komen luisteren, want ik hoor zoveel positieve reacties, zowel van het publiek als van koorleden ( en dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste) Ga zo door!! Debora.


Geert Huisman uit schrijft op 9 juni 2008 om 21.44:

Mijn complimenten voor jullie mooie website en verrassende logo. In zeer korte tijd gerealiseerd. Ik hoop voor jullie dat o.a. deze kwaliteitsverbetering effect zullen hebben op wat jullie voor ogen hebben. Ik kom zeker luisteren bij jullie volgende concert Requiem Verdi. Nogmaals gefeliciteerd hiermee.

Voorzitter COV Gorkum.


Karel van Waveren uit schrijft in juni 2008:

Gefeliciteerd met jullie nieuwe website. Hij komt stijlvol, professioneel en overtuigend over. Foto's zijn van hoog niveau. Enkele opmerkingen: - vul ontbrekende pages z.s.m. - navigatie is niet logisch als ik "foto&film" aanklik - bij de muziek vind ik de strijker irritant aanwezig en het koor soms wat bleekjes; wellicht hebben jullie nog andere opnames Succes met de laatste loodjes.


Annet Peters-Esveld uit schrijft in juni 2008:

Beste allemaal,

Gefeliciteerd! Mooie website! Vooral leuk dat je de foto van de koorleden voorbij ziet komen.
Het nieuwe logo is (net al het vorige) ook heel mooi en wat meer van deze tijd.
Ik wens jullie alvast veel succes met het concert op 8 juni! Het zal vast heel mooi worden, maar helaas kan ik er niet bij zijn.
Hartelijke groeten en veel succes!

Annet Peters-Esveld.


Peter Peters uit schrijft in juni 2008:

Fantastisch, ik heb welliswaar nog niet alles bekeken maar de eerste indruk is geweldig, ik verbaas mij er elke keer weer over wat er een mogelijkheden zijn met dit medium.
Het nieuwe logo komt er goed in uit en is als basis zeer geschikt om verder mee te werken.


Geert van Oijen uit schrijft in juni 2008:

Jammer dat ik niet meer in Boxmeer woon, maar ook nog zo ver er vandaan.


Frans van der Heijden uit schrijft in 2008:

Gefeliciteerd!

Hoewel er nog wat aspecten aangepast en verbeterd kunnen worden en de informatie nog niet volledig is, is er een begin gemaakt van een nieuwe website met mogelijkheden.


Toon meer

Reacties op Voorjaarsconcert:

(1 reactie)

(bron: Pascal Nypels, Toonkunstkoor Maastricht):

Afgelopen zondag ‘spoorde’ ik naar Gennep om te gaan luisteren naar het voorjaarsconcert van het Genneps Vocaal Ensemble (GVE) in de kapel van Landgoed Roepaen. ‘Muziek uit alle windstreken van Europa’ was de ondertitel van dit concert. Het Gennepse koor had echter vooral Midden-Europees repertoire gekozen, met werken gecomponeerd in Wenen (Beethoven, Mozart en Schubert), Moravië (Janáček) en Beieren (Orff).

Sinds augustus 2007 heeft het GVE een nieuwe dirigent: Ernst Lamers. In de repertoirekeuze is de hand van de nieuwe dirigent nog niet te merken, het koor bracht uitsluitend vertrouwd repertoire. Het gevangenenkoor uit Beethoven’s Fidelio, met een solistische bijdrage van zangers uit eigen gelederen, kwam wat aarzelend op gang maar overtuigde allengs meer. Het meest overtuigend klonken de Gennepse mannen, na de pauze, in de liederen van Schubert en Janáček.

Welke uitdagingen liggen er voor de nieuwe dirigent?
Het koor klinkt sonoor maar in forte passages is de koorklank niet altijd even gelijkvormig, vooral de eerste tenorgroep is soms iets dominant. Over de hele linie zou er wat meer aandacht voor details mogen zijn. De uitspraak van het Duits is zeker voor verbetering vatbaar. Maar ‘Het Vocaal’ heeft veel potentie en mits er gekozen wordt voor een goed op het koor afgestemd repertoire, is de toekomst beslist rooskleurig.

Het GVE had ook een gastkoor uitgenodigd: het Weijerkoor uit Boxmeer. Voor mij een aangename ontdekking. Dit koor heeft een prachtige koorklank, straalt betrokkenheid uit en heeft in José Doodkorte een inspirerende dirigent. Het repertoire is zo gekozen dat de kwaliteiten van het koor goed naar voren komen. Op mij maakten de Engelse koorwerken van Vaughan-Williams de meeste indruk. Deze direct aansprekende, niet al te diepgravende muziek werd prima uitgevoerd.

Een fijne middag op een prachtige locatie voor een talrijk opgekomen publiek. De reis van Maastricht naar Gennep meer dan waard.